SOK Loopcriterium 2020 afgelast

© (Foto FRO)
Redactie KW

In alle kustgemeenten worden maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken. Eén van de maatregelen is de annulering van de loop-evenementen in de zomermaanden.

De belangrijkste reden is het zeer moeilijk waarborgen van de ‘social distancing’ bij de inschrijvingen, de start, de aankomst, zowel voor deelnemers, belangstellenden als supporters. Het betreft de lopen in de klassiek competitieve vorm met onder andere tijdsregistratie, resultaatverwerking en prijsuitdelingen.

Sport Overleg Kust, de burensportdienst van de kustgemeenten, heeft dan ook beslist, met spijt in het hart, om het “Delhaize Loopcriterium van de Kust” in 2020 te annuleren en weer op te starten in 2021. Er is een kleine kans dat één of meerdere kustgemeenten alsnog de geplande loopwedstrijd zal organiseren, in de klassieke of in een alternatieve vorm. Daarvoor is het nog afwachten op de versoepeling van de maatregelen van de veiligheidsraad en betrokken gemeentebesturen.

Op de website www.loopcriteriumvandekust.com en Facebook worden de atleten en supporters op de hoogte gehouden van eventuele organisaties.

(FR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier