Soetaert-Vandeursen winnen secondenslag tegen Dierckens-Waerniers

Een West-Vlaams podium bij de nieuwelingen MX2 met winnaar Arne De Meulemeester en ereplaatsen voor de tweelingbroers Jarno en Yorben Evaert. © Foto Coghe
Redactie KW

De MCLB motorcross van Zwevezele werd een groot succes op een vernieuwd en vooral technisch circuit in een organisatie van de teams Van Hoe en De Buysere.

Op zaterdag was er een nieuw record met 114 jeugdrijders en op zondag met 370 piloten achter het starthekken.

In diverse reeksen was de spanning te snijden, maar vooral bij de zijspannen kreeg men een spectaculair slot. Kenneth Dierckens-Jordan Waerniers schreven de eerste reeks op hun naam voor Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen, die voor het eerst samen reden nota-bene. Bij de start van de tweede manche Soetaert met de pole-position en direct een mooie voorsprong. Dierckens was niet zo goed gestart en moest een kloof gaan dichtmaken. Zij werden één en twee, met gelijk aantal punten moest de chrono in de totaaltijd de beslissing brengen voor wie de eindzege weggelegd was. Soetaert won het pleit met amper één seconde verschil. Marc Verbrugghe-Andy Algoet werden derde in groep A. In de stand van het B.K. blijft Dierckens aan de leiding met 18p bonus op Soetaert.

Bij de Internationalen mx1/3 dubbelzege van Steve Seronval. Jurgen Wybo werd tweede in totaal met de vierde en tweede plaatsen. Pech voor kampioen Jeffrey Dewulf die in de eerste reeks in volle eindstrijd voor de reekszege ten val kwam en in de tweede manche mechanische problemen. Manuel Priem werd tweede in de eerste reeks en moest ook vroegtijdig terug rennerspark in de tweede heat, net als een vijftal anderen bij de Inters die met pech kregen af te rekenen.

Bij de Inters mx2 bleven de bloemen in eigen midden met thuisrijder Torpjurn Van Hoe als winnaar in eigen organisatie.

Tim Vandriessche uit Menen was andermaal de beste in de groep Inters Open B.

De Nationalen streden voor punten in het B.K. en Damon Tanghe deed een gouden zaak, dubbele reekszege en de volle pot van twee maal 25p. De Ooigemnaar leidt nu met 18p op Mattis Meersschout uit Wingene die tweede werd, en Cyriel Engelaere uit Kerckhove mocht op de derde podiumplaats in de groep mx2.

Ook de Junioren konden hun puntenbarema aandikken voor het kampioenschap. Bij de mx2 een knappe eindzege voor Stanley Verstraete uit Zerkegem met de tweede plaats en reekszege, en rukt op naar de leiding in het B.K. met één punt bonus op Lievens. Bij de Juniors mx1/3 knappe reekszege en tweede plaats, en eindzege voor medeorganisator Bram De Buysere uit St.Kruis die ook leider wordt in het B.K. met tien punten voorsprong. Ardooienaar Matthias Vermeersch was een der smaakmakers en mocht mee naar de hulde als derde.

Bij de Beloften tweede plaats voor Damon Ingels uit Maldegem en Kortemarknaar Aaron Spruytte op de derde podiumstek. Bij de Amateurs dubbele reekszege van Patrick Carlier uit Kuurne die nu 21p bonus telt in het kampioenschap, en bij de Experten de bloemen voor Kristof Calus uit Heestert en leider in het B.K. met 10p bonus op zijn naaste achtervolger. Kelly Debruyne alweer dubbele reekszege bij de Dames. Dieter Debaets (St.Baafs Vijve) dubbel tweede bij de Nieuwelingen mx1/3 en Jamy Carron (Tielt) derde. Bij de Nieuwelingen mx2 dubbele reekszege van Arne De Meulemeester uit Meulebeke, voor de tweelingbroers Jarno en Yorben Evaert uit Lendelede. (zie foto).

Ook de vierwielers moesten de strijd aanbinden voor het kampioenschap. Davy De Cuyper uit Deerlijk was gastrijder en won beide reeksen, maar dan wel zonder punten. Jasper Pareyn (Reningelst) werd tweede en Sunny Desintebin (Langemark) derde, die evenwel zijn leidersplaats verstevigt tot 49 punten voorrsprong. Bij de Quads- Beloften was de zege voor kustboy Matthieu Callebaut uit Bredene.

(GA – foto Coghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.