Snookerclub The Trickshot pakt uit met een primeur

Komend weekend heeft in Snookerclub The Trickshot in de wijk Kristus Koning voor de eerste keer in ons land het internationaal tornooi Belgian Open 2018 plaats. “Voor het eerst is er een snookertornooi van de WDBS buiten Groot-Britannië.”

In het verleden zijn er door de keusporten in Vlaanderen veel internationale rolstoelsnookertornooien in ons land georganiseerd, zoals Bruges Open International, waarvan de laatste in 2005. Het internationaal tornooi van komend weekend, zaterdag 24 en zondag 25 maart, wordt georganiseerd onder de vleugels van de WDBS (World Disability Billiards and Snooker) dat op haar beurt onder de WPBSA of de wereldsnookerbond valt. Een nieuwe start dus voor de mensen met een beperking die snooker beoefenen.

“Op vrijdag is er al door gekwalificeerde Engelse coaches een gratis coaching voorzien voor mensen met een beperking alsook voor de deelnemende spelers”, weet Kurt Deklerck.

De Bruggeling startte in 1987 met snooker en schreef bij de rolstoelatleten al 113 snookertitels op zijn naam, waaronder vier wereldtitels, vier Europese titels, 22 nationale titels en hij won tevens acht keer de Bruges Open International. Deklerck scoorde ook al 81 keer de hoogste break op een snookertornooi en is hiermee sinds 1995 nog steeds wereldrecordhouder.

Kurt hield zich de laatste jaren volledig bezig met rolstoelpool. Hij speelde bijna geen snooker meer, zij het af en toe nog eens als reserve tussen de valide spelers. Voor het komende tornooi in Brugge heeft hij zich toch met zijn coach Danny D’hoore voorbereid om zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen. Aan de Belgian Open 2018 nemen niet enkel rolstoelspelers deel, maar ook mensen met een andere beperking, tot slechtzienden. Er wordt in drie verschillende categorieën gespeeld. De Belgen die meedoen zijn naast Kurt Deklerck ook Patrick Puttemans, Kenny Vangampelaere, Ludo Tips, Olivier Bierneaux en Patrick D’hondt.

Belgian Open 2018 in Snookerclub The Trickshot in de Gouden Boomstraat in Brugge start op zaterdag om 10 uur. De inkom is volledig gratis.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.