Slowpitchteam baseballclub Piranhas Oostende is kampioen in tweede divisie

De Piranhas mogen zich de sterkste ploeg noemen van de tweede divisie in de slowpitchcompetitie.
Redactie KW

Zaterdag kroonde het slowpitchteam van baseballclub Piranhas uit Oostende zich kampioen in de tweede divisie na een ware thriller.

Tijdens de double header – op een speeldag spelen beide teams twee wedstrijden na elkaar – slaagden de Piranhas er pas in om in de slotfase afstand te nemen van rechtstreeks titelconcurrent Brasschaat Braves. Vooraf was één wedstrijd van de twee winnen voldoende voor Oostende, maar beide teams maakten het bijzonder spannend. Als Brasschaat beide wedstrijden won, waren zij kampioen.

“De Piranhas startten sterk tijdens de eerste wedstrijd met enkele fraaie slagbeurten die punten opleverden. Een collectief sterke prestatie was ook te zien in het veld om de tegenstander op afstand te houden, maar eenvoudig was het niet aangezien ook Brasschaat gefocust startte en met succes de achtervolging inzette. Bij het ingaan van de laatste inning was het 9-6 in het voordeel van de Piranhas, de titel was binnen handbereik. Een sterke laatste inning van de Braves deed de Piranhas de das om en uiteindelijk eindigde de eerste wedstrijd op 11-17″, aldus de vereniging.

Onrust bij de tegenstander

“De tweede wedstrijd was allesbeslissend. Wie die wedstrijd won, was kampioen. De Braves schoten sterk uit de startblokken, maar de Piranhas toonden hun tanden en zetten opnieuw een sterke collectieve prestatie neer, zowel in het veld als aan slag. Twee innings na elkaar maakten de Piranhas tot zes punten, wat zorgde voor onrust bij de tegenstander en vleugels bij de Piranhas. Het talrijk opgekomen thuispubliek voelde dat er geschiedenis kon geschreven worden en steunde de thuisploeg volop. De laatste inning werd allesbepalend. De Piranhas begonnen eraan met enkele punten voorsprong, maar de Braves gaven zich nog niet gewonnen. Het ene punt na het andere knabbelden ze aan hun achterstand tot na een moeilijke pitch de slagvrouw de bal netjes in de handschoen van de pitcher deed belanden. De Piranhas wonnen met 21-18 en zijn voor het eerst in de geschiedenis van de club kampioen met hun slowpitchteam. Na een sterk seizoen – waarin de Piranhas twaalf van de veertien wedstrijden wonnen tijdens de reguliere competitie en in de play-offs vier van de zes wedstrijden – mogen we ons de sterkste ploeg noemen van de tweede divisie in de slowpitchcompetitie”, aldus Piranhas Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier