Skeeleraarster Stien Vanhoutte uit Gistel debuteert in Wereldbeker schaatsen

Stien Vanhoutte, hier rechts op de foto. © Foto Belga
Redactie KW

Stien Vanhoutte maakt het komende weekend in Heerenveen haar debuut in de Wereldbeker schaatsen. De 22-jarige Gistelse, die als skeeleraarster al een aardig palmares opbouwde, waagt zich dit seizoen op het ijs.

Twee weken geleden boekte Vanhoutte tijdens wereldbekerwedstrijden voor neosenioren in het Poolse Tomaszow Mazowiecki bescheiden resultaat. In de Thialfhal start de studente uit Gistel in de B-groep.

Vanhoutte is als enige Belgische rijdster in gezelschap van twee mannen, Bart Swings en Mathias Vosté. Swings moet in Heerenveen bewijzen dat hij hersteld is van de tegenvallende prestaties van een week geleden in Polen. Hij start op de 1.500 en de 5.000 meter en op de massastart en weet dat hij pas in februari en maart echt in vorm moet zijn. Dan worden de grote kampioenschappen gehouden.

Vosté moet er voor zorgen dat hij punten haalt om zich te plaatsen voor de WK afstanden, midden februari in Inzell. Dat kan hij door op de sprintafstanden hoog te eindigen in de B-groep. In Japan en Polen heeft de vlak bij Heerenveen wonende man uit Brugge nog geen punten behaald.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier