Skeeleraars Fran Vanhoutte en Indra Médard winnen in Nederland

Fran Vanhoutte© FRO
Fran Vanhoutte© FRO
Redactie KW

Fran Vanhoutte (Gistel) en Indra Médard (Oostende) hebben dit weekend een internationale skeelerwedstrijd in Nederland gewonnen. Het tweetal, lid van de Zwaantjes uit Oostende, zegevierde in een klassement dat was samengesteld uit een race over een ronde, 1.000 meter, een puntenkoers en een afvallingsrace.

De skeelerpiste in de Noord-Hollandse plaats Medemblik was het decor voor het Radboud Internationaal Toernooi, sinds de coronapandemie de eerste krachtmeting in Nederland waarbij ook buitenlanders welkom waren. Het was de laatste test voor de Europese kampioenschappen, die op 18 juli in Portugal beginnen.

De 18-jarige Fran Vanhoutte verwees haar zeven jaar oudere zus Stien naar de tweede plaats. De Nederlandse Patricia Koot eindigde als derde. Médard werd in het klassement gevolgd door de Nederlanders Glenn Nijenhuis (tweede) en Rémon Kwant (derde).

Door overwinningen op de ronde (200 meter) met vliegende start en de 1.000 meter had junior Vanhoutte al een aardige voorsprong opgebouwd. Vervolgens waren vijfde plaatsen op de resterende onderdelen voldoende voor de eindzege. Médard zegevierde op de puntenkoers en werd tweede op de 1.000 meter, na zijn tweede plaats op de openingsavond in de ronde met vliegende start.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.