Skeeleraar Sandrine Tas maakt uitstapje naar het schaatsen

Redactie KW

Ook Jason Suttels waagt zich aan een tijdelijk uitstapje naar de schaatsbaan. Dat heeft de Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie (KBSF) via Twitter bekendgemaakt.

Tas en Suttels behoren in hun sporttak tot de wereldtop. De eerste wereldtitels van Tas (23) in het skeeleren dateren van 2015. Suttels (17) werd deze zomer wereldkampioen bij de junioren.

Tas verklaarde toen nog weinig voor een combinatie van skeeleren en schaatsen te voelen, omdat dat haar studie voor bio-ingenieur aan de Universiteit Gent in het gedrang zou kunnen brengen. Suttels had zich in juli al gemeld voor een trainingsweek op het ijs van de Thialfpiste in Heerenveen, maar moest wegens ziekte op het laatste moment afzeggen.

Mochten Tas en Suttels kiezen voor een (gedeeltelijke) schaatsloopbaan, dan treden ze in de sporen van Bart Swings. Swings is beide sporten blijven combineren en voegde deze zomer een wereld- en een Europese titel toe aan zijn palmares, nadat hij op de Winterspelen in Pyeongchang zilver had behaald op de massastart.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier