Skaters Stien Vanhoutte en Sandrine Tas voldoen aan internationale schaatseisen

Sandrine Tas, Anke Vos and Stien Vanhoutte. (archiefbeeld) © BELGA
Redactie KW

België zal de komende winter beter vertegenwoordigd zijn in de wedstrijdenreeks om de wereldbeker schaatsen. Stien Vanhoutte en Sandrine Tas, de twee West-Vlaamse inlineskaters die het dit seizoen in het schaatsen probeerden, voldeden dit weekend aan de eisen voor deelname aan de serie.

Tijdens internationale wedstrijden in Inzell legden Vanhoutte en Tas zondag de 1.500 meter af in respectievelijk 2:07.02 en 2:07.54. Dat betekent dat zij in het seizoen 2019/20 mogen meedoen aan de massastart en de ploegachtervolging.

Anke Vos, de derde schaatsster, voldeed net niet aan de ISU-eis van 2:10, ze klokte af in 2:10.44. De Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie (KBSF) zal niettemin een ploeg voor de ploegachtervolging inschrijven, zegt voorzitter Corné Lepoeter.

Dit seizoen kwamen alleen Bart Swings en Mathias Vosté voor België aan de start. Binnen drie weken wordt het schaatsseizoen afgesloten met de wereldbekerfinale in Salt Lake City. Daar doet alleen Swings mee.

Eerder had Vanhoutte zich op de 1.000 meter in Inzell verzekerd van een plaats in het wereldbekerpeloton en scherpte zij het nationaal record op de 500 meter aan tot 40.36 seconden. Zondag reed Vanhoutte nog een 500 meter in 40.70. Bij de mannen schaatste Tim Sibiet de 1.500 meter in 2:03.90. De eerstejaarsschaatsers gaan zich nu voorbereiden op het skeelerseizoen, dat in april begint.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier