Skater Sandrine Tas wint weer in sprinttijdrit

Redactie KW

Op de eerste dag van Europa Cupwedstrijden skeeleren in het Nederlandse plaatsje Heerde heeft Sandrine Tas vrijdag de 300 meter tijdrit gewonnen. Tas was vijf duizendsten van een seconde sneller dan de Colombiaanse Paola Seguara (26.361 tegen 26.366). De derde plaats was voor Dalia Soberanis uit Guatemala (26.569).

Het was de tweede seizoenzege van Tas op dit onderdeel. Twee weken geleden won Tas op de indoorpiste in het Duitse Geisingen. De tweede Belgische, Stien Vanhoutte, werd in Heerde zesde. Als derde had Tas na de kwalificatie de baan verlaten. Segura en de Oostenrijkse Vanessa Herzog waren toen sneller geweest. Vanhoutte was als twaalfde de finale binnengereden. Bij de mannen eindigde Mathias Vosté als zevende (24.930). Hier ging de overwinning naar de Colombiaan Steven Villegas (24.383).

Aan de wedstrijden in Heerde, waar over twee maanden de pisteraces voor de wereldkampioenschappen worden gehouden, doen 450 skaters uit 22 landen mee. Meest prominente Belgische skeeleraars zijn Tas en Bart Swings, die eerder deze week in een lastige Nederlandse marathon (De Klim van Steenwijk) achter de Nederlandse favoriet Gary Hekman als tweede eindigde.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier