Seronval, Brackman en Vandriessche kampioenen bij Internationalen

Redactie KW

Het was een West-Vlaamse topdag daar in het Vlaams-Brabantse Pamel.

De tweede finaledag bij MCLB met de organisatie te Pamel in Vlaams-Brabant. Zoals jaarlijkse gewoonte een top-organisatie van het team De Willemsvrienden onder leiding van Jürgen Van Den Houwe. De finales bij de Juniors mx2 waren super spannend, met West-Vlaming Stanley Verstraete uit het team van Mc Avanti die het net niet haalde tegen Oost-Vlaming Henson Lievens, met elk een reekszege en tweede plaats, met winst voor Lievens in het B.K. met vijf punten over het ganse seizoen, maar de dagzege voor Verstraete.

Knap seizoen

Bij de Juniors mx1/3 is de nieuwe kampioen niemand minder dan Bram De Buysere uit St.Kruis-Brugge die al enkele weken zeker was van de nationale titel. Voor de ereplaatsen bleef het super spannend. Matthias Vermeersch uit Ardooie mag zich het ganse seizoen 2016 vice-kampioen noemen na twee knappe races in deze finale en na een knap seizoen.

Ook bij de Internationalen werden de B.K.-finales betwist. Bij de mx1/3A dubbele dagzege voor Steve Seronval die reeds zeker was van de titel. Jurgen Wybo is hier de vice-kampioen.

Bij de Inters mx2 is Wietse Brackman de nieuwe kampioen terwijl de uittredende kampioen Torpjurn Van Hoe nu vice-kampioen is. Voor Timmeke Vandriessche is het reeds zijn derde titel op rij, na zijn driekleurs bij de Juniors en Nationalen is hij nu kampioen bij de Inters Open B en moet volgend seizoen naar de A-groep.

Bij de Internationalen kregen we vandaag de definitieve afscheidscross van Manuel Priem die niet onopgemerkt voorbij ging en ‘diesel-Priem’ bezegelde met de derde podiumplaats!

Dames Open

Ook de Dames Open waren aan hun finalezondag toe, en voor Kelly Debruyne was het pure luxe, ze was reeds zeker van de titel, maar bezegelde de dag nog eens met dubbele reekswinst.

De Beloften mochten na afloop ook hun ereronde rijden op en rond de Heideberg. Kampioen bij de Youngsters is Aaron Spruytte uit Kortemark en Lemmy Trioen uit Zwevezele vice-kampioen. Zij werden vandaag dubbel tweede en dubbel derde.

Bij de Amateurs eindzege van Patrick Carlier uit Kuurne, bij de Experten reekszege en tweede plaats voor Kristof Calus en Maikel Zutterman de derde plek.

Natuurlijk heuvelcircuit

Stijn Vynckier uit Wielsbeke was in Pamel op het natuurlijke heuvelcircuit aan zijn eerste eindzege toe bij de Nieuwelingen mx2, met reekszege en vierde plaats. Jarno Evaert uit Lendelede was hier dubbel derde.

Bij de Quads was het spektakel van de hoogste plank met Sunny Desintebin uit Langemark-Poelkapelle in de hoofdrol, en toch moest hij vrede nemen met de tweede plaats achter Plevoets.

De Nationalen die vorige week voor een knalprestatie zorgden in Kortemark met hun finale waren in Vlaams-Brabant alweer bij de pinken. Het podium kleurde volledig West-Vlaams bij de mx2 met Mattis Meersschout, Greg Demeulemeester en Damon Tanghe.

Zijspannen

De Zijspannen die talrijk waren opgekomen sluiten zoals gewoonlijk het eerste gedeelte en het tweede gedeelte af. De eerste reeks in uitstekende weersomstandigheden op het spektakelcircuit, maar de slotmanche in uiterst slechte weersomstandigheden waardoor de afdalingen en beklimmingen uitgeschakeld werden en een deel van de deelnemers forfait gaven. De moedigen waren o.a. Ruben Galle-Jeroen Catelin die eindwinnaar werden in groep A met de vijfde en tweede plaatsen. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe werden derde.

In groep B was de eindzege ook al verrassend voor Daen Valcke-Ines Delmotte, de bakkeniste-lady uit Meulebeke.

Volgende afspraak op zondag 20 september te Hundelgem-Zwalm met de laatste finales, voor o.a. Amateurs en Experten, Nieuwelingen mx2, Quads Open en B.

(GuidoA.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier