Senne Spyckerelle behaalt zilver met Belgische juniorenploeg Gymnastiek

Senne Spyckerelle (Vaste Vuist Lauwe) behaalt zilver met nationale juniorenploeg. © GF
Redactie KW

Vorig weekend vond een Interland toestelturnen jongens voor junioren plaats tussen Nederland, België en Zweden. Senne Spyckerelle, aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe, maakte deel uit van de Belgische juniorenploeg. Van 21 tot 27 juli is Baku gaststad voor het Europees Olympisch jeugd zomerfestival. Zes juniores Toestelturnen verdedigen er de Belgisch driekleur. Senne Spyckerelle (Vaste Vuist Lauwe) is eerste reserve.

Er werden zes gymnasten afgevaardigd om de nationale driekleur te verdedigen. Er was een team van drie gymnasten met daarin Bram Vanmullem (Olympia Houthalen), Senne Spyckerelle (Vaste Vuist Lauwe) en Wout De Smedt (FfG) en drie individuele gymnasten Kyano Schepers (Olympia Houthalen), Dries De Schepper (Gymflex) en Roméo Jost (FfG).

België begon heel knap aan ringen en liet meteen zien wat ze in hun mars hadden. Enkel aan brug en paard met bogen maakten de gymnasten enkele foutjes. Dat kostte hen de eerste plaats. “Onze Belgische atleten hebben veel belovende elementen laten zien voor de toekomst, maar schoten zaterdag net iets te kort. Voor de meeste gymnasten was het hun eerste ervaring op het internationaal toneel”, klinkt het.

Podium

1. Nederland – 147.128 punten

2. België – 146.861 punten

3. Zweden – 140.596 punten

Senne Spyckerelle behaalt zilver met Belgische juniorenploeg Gymnastiek
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier