Er werden zes gymnasten afgevaardigd om de nationale driekleur te verdedigen. Er was een team van drie gymnasten met daarin Bram Vanmullem (Olympia Houthalen), Senne Spyckerelle (Vaste Vuist Lauwe) en Wout De Smedt (FfG) en drie individuele gymnasten Kyano Schepers (Olympia Houthalen), Dries De Schepper (Gymflex) en Roméo Jost (FfG).

België begon heel knap aan ringen en liet meteen zien wat ze in hun mars hadden. Enkel aan brug en paard met bogen maakten de gymnasten enkele foutjes. Dat kostte hen de eerste plaats. "Onze Belgische atleten hebben veel belovende elementen laten zien voor de toekomst, maar schoten zaterdag net iets te kort. Voor de meeste gymnasten was het hun eerste ervaring op het internationaal toneel", klinkt het.

Podium

1. Nederland - 147.128 punten

2. België - 146.861 punten

3. Zweden - 140.596 punten

© GF
Er werden zes gymnasten afgevaardigd om de nationale driekleur te verdedigen. Er was een team van drie gymnasten met daarin Bram Vanmullem (Olympia Houthalen), Senne Spyckerelle (Vaste Vuist Lauwe) en Wout De Smedt (FfG) en drie individuele gymnasten Kyano Schepers (Olympia Houthalen), Dries De Schepper (Gymflex) en Roméo Jost (FfG).België begon heel knap aan ringen en liet meteen zien wat ze in hun mars hadden. Enkel aan brug en paard met bogen maakten de gymnasten enkele foutjes. Dat kostte hen de eerste plaats. "Onze Belgische atleten hebben veel belovende elementen laten zien voor de toekomst, maar schoten zaterdag net iets te kort. Voor de meeste gymnasten was het hun eerste ervaring op het internationaal toneel", klinkt het.1. Nederland - 147.128 punten2. België - 146.861 punten3. Zweden - 140.596 punten