Sebastian Vettel start op pole, Stoffel Vandoorne op zevende rij

© REUTERS
Redactie KW

Sebastian Vettel (Ferrari) start zondag op de pole in de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein, de tweede race in het wereldkampioenschap. De 30-jarige Duitser, twee weken terug winnaar van de openingsmanche in Melbourne, bleef in de kwalificaties zijn Finse teamgenoot Kimi Räikkönen net voor.

Op de tweede rij starten de Fin Valtteri Bottas (Mercedes) en de Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull). Wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) reed de vierde tijd, maar moet zondag op de negende startplaats plaatsnemen omdat hij een nieuwe versnellingsbak liet steken.

Rumbekenaar Stoffel Vandoorne reed de veertiende kwalificatietijd en parkeert zijn McLaren op de zevende rij, naast die van zijn Spaanse stalgenoot Fernando Alonso.

Max Verstappen (Red Bull) crashte al tijdens het eerste deel van de kwalificaties. De Nederlander met Belgische roots reed daarin nog wel de vierde tijd, maar kon in de tweede kwalificatiesessie niet meer in actie komen en staat zondag dus op de achtste rij.

Voor viervoudig wereldkampioen Vettel is het de 51e pole in zijn carrière, de eerste dit seizoen. Voor Ferrari is het de 214e pole in de geschiedenis van de Italiaanse renstal.

(Belga – foto Reuters)