Seba Steen en Ryad Merhy op Allerheiligenmeeting in Izegem

Net als vorig jaar bokst Seba Steen op 1 november in Izegem. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

Samen met Karen Yengoyan – broer van Sasha – toppen zijn de affiche van de traditionele 1 novemberboksmeeting in de Pekkerstad.

Op de Allerheiligenmeeting in Izegem zijn er straks zeven hoofdkampen en twee amateurkampen. De organisatoren Rudi Compernol en Herbert Herreman deden alvast extra inspanningen om een mooie affiche samen te stellen.

De meeting op Allerheiligen begint met twee amateurkampen, waarin Waregemnaar Kevin Stuyck het in de tweede kamp opneemt tegen Steve Eloundou Ntere. Daarna staan met Sultan Abrekov – Kevin Nzema en Ayoub Nefzi – Mohamed Sidi Slimani twee interessante elitekampen op het programma, waarbij het vooral uitkijken is naar de allereerste profkamp van Roeselarenaar Abrekov, die Russische roots heeft.

Fenomeen Merhy

Nog voor de pauze is er dan de eerste hoofdkamp van de avond: Brusselaar Ryad Merhy krijgt de sterke Hongaar Tamas Bajzath tegenover zich. Een kamp die voor vuurwerk moet zorgen in de Izegemse sporthal. Merhy is 23 en een fenomeen: hij won alle 19 zijn profkampen waarvan 16 met ko.

Na de pauze zijn er nog vier leuke kampen: Meulebekenaar Hakim Ben Ali neemt het op tegen Jordan De Simone, publiekslieveling Seba Steen krijgt de Luikenaar Joffrey Audenaert tegenover zich en de Fransman Maidin Elgarni tegen de Zuid-Amerikaan Felix Matamoros belooft een kamp op het scherp van de snee te worden.

Broer van Sasha Yengoyan

De meeting wordt afgesloten met de tweede hoofdkamp van de avond tussen Karen Yengoyan en Ahmed El Ghoulbzouri. Karen is de jongere broer van de bekendere Sasha Yengoyan, maar zou ook een begenadigd bokser zijn. Ook dit belooft een zware kamp te worden waarbij een van de twee wel eens ko zou kunnen gaan.

De Izegemse boksmeeting in intussen toe aan de 93ste editie. Zoals elk jaar wordt er straks ook op kerstdag een meeting georganiseerd. (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.