Schaatssters Tas en Vos keren geblesseerd terug van trainingskamp in Inzell

Sandrine Tas in augustus in actie in Pamplona. © (Foto Belga)
Redactie KW

De twee beloftevolle Belgische schaatssters Sandrine Tas en Anke Vos hebben tijdens hun trainingskamp in het Duitse Inzell blessures opgelopen. Tas kon wegens een enkelblessure dit weekend niet meedoen aan internationale wedstrijden. Dat geldt ook voor Anke Vos, out met een pijnlijke heup.

De blessures zijn het gevolg van valpartijen op training. Beide schaatssters gingen op hoge snelheid onderuit en eindigden in de kussens. Ze werden in het ziekenhuis in het nabijgelegen Traunstein onderzocht. Maandag melden de schaatssters zich bij hun artsen in België.

“Deze week is er op het ijs heel hard getraind”, zei bondscoach Ferre Spruyt zondag. “De schaatssters zijn behoorlijk vermoeid. Om die reden heeft Stien Vanhoutte zich vandaag teruggetrokken voor de 1.500 meter, waarvoor ze was ingeschreven.”

Spruyt verwacht dat Tas en Vos gewoon kunnen deelnemen aan de Belgische kampioenschappen, die binnen twee weken in Inzell worden gereden. Dat toernooi maakt voor het eerst deel uit van de Open Duitse kampioenschappen. De nationale titelstrijd in beide landen trok in het verleden een minimaal aantal deelnemers. Door het ontbreken van een 400m-baan in eigen land moeten de beste Belgische schaatsers uitwijken naar het buitenland.

“De komende tien dagen beperken we ons tot kracht- en fietstraining”, aldus Spruyt. “Daarna keren we terug naar Inzell.” Een week na de nationale kampioenschappen begint in de Wit-Russische hoofdstad Minsk het wereldbekerseizoen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier