Schaatsers Stien Vanhoutte en Sandrine Tas op WK afstanden

Stien Vanhoutte en Sandrine Tas nemen deel aan het WK afstanden in Heerenveen.© PR
Stien Vanhoutte en Sandrine Tas nemen deel aan het WK afstanden in Heerenveen.© PR
Bron: Belga

Stien Vanhoutte uit Gistel en Sandrine Tas uit Zandvoorde krijgen op de wereldkampioenschappen schaatsen (afstanden) in Heerenveen een drukker programma. Vanhoutte mag naast de 500 meter ook starten op de 1.000 meter en Tas schaatst, naast de massastart, ook de 500 meter. Dat heeft de Internationale Schaatsunie (ISU) aan de Belgische schaatsfederatie (KBSF) laten weten. De wereldkampioenschappen worden van 11 tot en met 14 februari in Heerenveen gehouden.

De ISU had na de wereldbekerwedstrijden van het afgelopen weekend niet genoeg aan 48 uur om tot een definitieve WK-deelnemerslijst te komen. Niet alleen de resultaten van de twee wereldbekerwedstrijden maar ook de uitslagen van het WK van 2020 tellen daarbij mee.

Naast hun zekere startbewijzen op respectievelijk de 500 meter en de massastart maakten Stien Vanhoutte en Sandrine Tas nog kans op andere onderdelen. Intussen staat dus vast dat Vanhoutte ook mag starten op de 1.000 meter en Tas op de 500 meter.

Op de 500 meter vochten Vanhoutte en Tas in de afgelopen weken een interessant duel uit om het Belgische record . Dat stond begin dit jaar met 39.35 op naam van Vanhoutte en werd zaterdag door Tas verbeterd tot 39.30. Zondag counterde Vanhoutte met 39.19.

De wereldtitelstrijd begint op donderdag 11 februari met de 3.000 meter voor vrouwen en de 5.000 meter voor mannen. De deelnemers verblijven in een bubbel in drie hotels in de omgeving van de Nederlandse stad Heerenveen. Voor het toernooi hebben de Aziatische landen zich wegens de coronapandemie afgemeld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.