Scatto-VTT voor het eerst met cyclotocht erbij

Roger Vanparys neemt het voortouw tijdens een laatste verkenning van het parcours. (gf)
Redactie KW

Op zaterdag 6 november organiseert WTC Beveren Sportief na een jaar onderbreking weer zijn Scatto-VTT. Die wordt bovendien voor het eerst gecombineerd met een cyclotocht. “Er wordt immers steeds langer op de weg gereden en we willen op deze manier de mensen de kans geven om een uitgepijlde rit te rijden”, aldus secretaris Roger Vanparys.

Na een jaartje onderbreking door corona is de Beverse wielertoeristenclub helemaal terug met zijn mountainbikerit voor fietsliefhebbers. De organisatie zat het voorbije jaar trouwens niet stil, want het pakt op zaterdag 6 november ook voor het eerst met een cyclotocht uit. “Er wordt immers steeds langer op de weg gereden en we willen op deze manier de mensen de kans geven om een uitgepijlde rit te rijden”, aldus secretaris Roger Vanparys.

De deelnemers aan deze Roeselaarse Scatto-VTT (keuze tussen 25, 37, 46 en 55 km) of cyclotocht (keuze tussen 30 en 60 km) mogen zich zoals gewoonlijk aan een mooi en uitdagend parcours verwachten.

“Stukken privégrond die anders onbereikbaar blijven, kunnen we eenmalig openstellen dankzij de positieve ingesteldheid van de landbouwers”, geef voorzitter en parcoursbouwer Johan Lanckriet mee. “Zo bouwen we altijd een gevarieerd parcours uit. Grondgebied Ardooie wordt nog amper aangedaan, Hooglede-Gits met een grilliger parcours des te meer.”

Wie Scatto-VTT zegt, zegt ook een gratis braadworst na afloop. “Als wij elders zeggen dat wij de mountainbikerit met de gratis braadworst zijn, weet iedereen meteen over welke rit het gaat.”

“Onze organisatie zet in op gezelligheid en sfeer. Wij willen er een treffen van maken waar mensen graag terugkeren. Zeker na corona. De deelnemers maken ook kans op waardebonnen van Bioracerkledij. De namen komen na afloop op onze website en op onze Facebookpagina.”

De Nieuwe Deure

Het epicentrum van deze Scatto-VTT en cyclotocht op zaterdag 6 november is gelegen in De Nieuwe Deure, Izegemseaardeweg 32 in Beveren. Starten kan vanaf 8 uur tot en met 14 uur.

Deelname kost bij de MTB 5 euro voor leden van de Wielerbond en 7 euro voor niet-aangeslotenen, voor de cyclo betaal je respectievelijk 3 en 5 euro.

Er zijn douches, afspuitinstallaties, bewaakte fietsenstallingen tot twee uitgebreide bevoorradingen, fietsverhuur via Martin Tillo (051 78 04 90), pechverhelping en diverse parkings. (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.