Sara Devos klopt Julie Van Hauwaert in tafeltennis in Ecuador

Sara Devos versloeg in de finale U17 en U19 twee keer Julie Van Hauwaert. © (Foto GF)
Redactie KW

In Cuenca in het zuiden van Ecuador had een internationaal tafeltennistornooi plaats. Het dertiende in de serie WTT Youth Series, met 110 spelers uit twaalf verschillende landen in diverse leeftijdscategorieën. Sara Devos uit Kachtem won zowel de finale bij de U17 als de U19 tegen Julie Van Hauwaert uit Zandvoorde.

Bij aanvang van het seizoen 2020-’21 nam Van Hauwaert afscheid van TTC Zandvoorde om voor het Franse Saint-Denis in Parijs uit te komen. Sedert dit jaar kan een speler met een A-klassement een dubbele aansluiting hebben. Als er in Parijs geen competitie is en in ons land wel, en er bijvoorbeeld een speler nodig is, kan KTTC AFP Antwerpen een beroep doen op Julie. Net als op Sara Devos die een gelijkaardige overeenkomst heeft. Zij bleef lid van het Franse Saint- Quentin en kan tevens voor de Antwerpse club uitkomen. Dit seizoen hopen beide West-Vlaamse tafeltennisspeelsters hun huidig klassement, Julie als A7 en Sara als een A13, te verbeteren.

Internationaal laat het duo ondertussen van zich spreken. Tijdens de WTT Youth Series stonden beiden zowel bij de U17 als de U19 tegenover elkaar in de finale.

Sara kwam in het U17-circuit als hoogst gerangschikte in de halve finales uit tegen thuisspeelster Angelica Arellano. Met 3-2 kon ze zich plaatsen voor de finale. Julie Van Hauwaert stond in de halve finale tegen Fiorella Olaya. Met 3-0 werd er vlot gewonnen van de Ecuadoriaanse waardoor we een volledig West-Vlaamse finale kregen. De eerste set verliep zeer spannend: 14-12 voor Sara. Ook de tweede set ging naar Sara met 11-3. De derde set werd ook de laatste: 11-8 en dus 3-0.

Bij de U19 nam Sara Devos het in de halve finale op tegen de Puerto Ricaanse Diaz. Met een 3-1 overwinning plaatste ze zich nog eens voor de finale, met opnieuw Julie als tegenstander. Van Hauwaert kwam in strijd voor de finale uit tegen thuisspeelster Plaza. In een spannende vijfsetter kon de Oostendse het hoofd koel houden.

Sara en Julie staan binnen de nationale ploeg als een eerstejaarsjunior bijna dagelijks tegenover elkaar. Benieuwd wat de finale bij de U19 dan nog kon brengen. De eerste set ging opnieuw naar Sara met 11-8. De tweede naar Julie met 9-11. In de derde nam Julie het spel in handen en won ze met 3-11. Set 4 verliep quasi andersom: 11-6 voor Sara. Niemand durfde nog een voorspelling te maken over wie er bij de U19 zou winnen. De vijfde en beslissende set ging gelijk opgaand, maar uiteindelijk bleek Sara met 11-8 sterker dan Julie. De Vos kroonde zich zo tot winnaar bij de U17 en U19. “Ik was nerveus, ook al omdat men mij zei dat ik na de winst bij de U17 ook dit tornooi kon winnen”, klonk de 16-jarige talentvolle tafeltennisster na haar tweede zege. “Dit zorgde toch voor extra druk. De finale was spannend maar ik ben zeer tevreden dat ik gewonnen heb. Ik kijk er naar uit om naar huis te gaan om bij mijn familie te zijn. Ik mis ze en wil dit met hen vieren”, aldus Devos. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.