Tas bracht haar het seizoentotaal op acht. Volgens de Belgische moet er nog wel wat gebeuren, wil ze de Colombiaanse skeeleraars, al jaren de besten van de wereld, verslaan. Die gelegenheid doet zich begin juli als in Barcelona tijdens World Roller Games de mondiale titels voor heel veel takken van sport op wieltjes op het spel staan.

Dat betekent twee maanden training op haar thuispiste in Zandvoorde (gemeente Oostende). Want afgezien van de Belgische kampioenschappen, over twee weken, staan er geen wedstrijden meer op het programma. Er is een Europa Cup-ontmoeting in Oostenrijk, maar de tegenstand is naar verwachting zo zwak dat het niet loont daarvoor een reis van 1.300 kilometer te maken. In de persoon van Francesca Lollobrigida was dat weerwerk er in het regenachtige Heerde wel. De Italiaanse won de afvalling van zondag. Daarmee revancheerde ze zich voor de nederlaag, die Tas haar zaterdag had toegebracht. Voor Lollobrigida was het optreden in Heerde het eerste als skeeleraar na het schaatsseizoen, dat haar de derde plaats bij het EK allround had opgeleverd.

Bij de mannen was de winst in de laatste wedstrijd bij afwezigheid van Bart Swings voor de Portugees Diogo Marreiros, die ook de puntenkoers op zijn naam had geschreven.

Op de 500 meter werd Tas gevolgd door Nymphe Keuleers (tweede) en de Duitse Jenny Peisker (derde). Mathias Vosté eindigde als derde bij de mannen achter de Venezolaan Jhoan Guzman en de Duitser Etienne Ramali.

Junior Jason Suttels, die deze week achttien wordt, onderscheidde zich met twee zeges. De derde werd hem op de streep ontfutseld door de Tsjech Zdenek Sejpal. Fran Vanhoutte, nog jonger, mocht zelfs vier keer op de hoogste trede van het podium staan.

(Belga)

Tas bracht haar het seizoentotaal op acht. Volgens de Belgische moet er nog wel wat gebeuren, wil ze de Colombiaanse skeeleraars, al jaren de besten van de wereld, verslaan. Die gelegenheid doet zich begin juli als in Barcelona tijdens World Roller Games de mondiale titels voor heel veel takken van sport op wieltjes op het spel staan.Dat betekent twee maanden training op haar thuispiste in Zandvoorde (gemeente Oostende). Want afgezien van de Belgische kampioenschappen, over twee weken, staan er geen wedstrijden meer op het programma. Er is een Europa Cup-ontmoeting in Oostenrijk, maar de tegenstand is naar verwachting zo zwak dat het niet loont daarvoor een reis van 1.300 kilometer te maken. In de persoon van Francesca Lollobrigida was dat weerwerk er in het regenachtige Heerde wel. De Italiaanse won de afvalling van zondag. Daarmee revancheerde ze zich voor de nederlaag, die Tas haar zaterdag had toegebracht. Voor Lollobrigida was het optreden in Heerde het eerste als skeeleraar na het schaatsseizoen, dat haar de derde plaats bij het EK allround had opgeleverd. Bij de mannen was de winst in de laatste wedstrijd bij afwezigheid van Bart Swings voor de Portugees Diogo Marreiros, die ook de puntenkoers op zijn naam had geschreven.Op de 500 meter werd Tas gevolgd door Nymphe Keuleers (tweede) en de Duitse Jenny Peisker (derde). Mathias Vosté eindigde als derde bij de mannen achter de Venezolaan Jhoan Guzman en de Duitser Etienne Ramali. Junior Jason Suttels, die deze week achttien wordt, onderscheidde zich met twee zeges. De derde werd hem op de streep ontfutseld door de Tsjech Zdenek Sejpal. Fran Vanhoutte, nog jonger, mocht zelfs vier keer op de hoogste trede van het podium staan. (Belga)