Sandrine Tas ook primus in wegwedstrijd op derde dag Flanders Grand Prix Skeeleren in Zandvoorde

Doortocht aan de streep van de dames. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

De derde dag van Flanders Grand Prix Skeeleren in Zandvoorde begon op zondagmorgen vroeg met de twee wegwedstrijden, voor dames (16 km) en voor heren (30 km). Onder massale belangstelling van de skeeler fans en de Zandvoordenaars demonstreerde Sandrine Tas, lid van Zwaantjes Roller Club, winnares van talrijke gouden medailles op EK’ s en WK’s, én ook kandidate voor de Olympische Winterspelen IJsschaatsen in China, andermaal haar talenten op wieltjes.

Sandrine reed van de start tot de finish aan de leiding van de dameskoers, met 50 deelnemers ( jeugd, juniors en seniors). Ze pakte onderweg alle premies en won de eindspurt. Tweede plaats was voor de Italiaanse Alison Bernardi, de derde voor de Duitse Larissa Gaiser. Ook in de tussenstand, met nog één pistewedstrijd (10 km afvalling) voor de boeg, staat Sandrine aan de leiding.

Heren

De wedstrijd bij de heren (98 vertrekkers voor 30 km) werd gedomineerd door twee ploegmaten van Powerslide: de Belg Jason Suttels (Heverlee) en de Duitse veteraan Felix Rhynen, in het verleden ooit winnaar van de EK-marathon in Oostende.

Ze demarreerden na twee ronden, samen met de Spanjaard Diaz en de Fransman Douceline Pedicone. Halfweg haakten Diaz en Pedicone af zodat Rhynen en Suttels samen als winnaars over de streep konden rijden, met meer dan anderhalve minuten voorsprong op de rest.

Deze namiddag worden de laatste wedstrijden op de piste afgewerkt, met prijsuitdeling om 16.30u.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.