Op de 500 meter moest Tas het in de finale tegen drie Colombiaanse skaters opnemen. De Oostendse had daarbij het voordeel elke race op weg naar de eindstrijd te hebben gewonnen. Door die perfecte voorbereiding mocht Tas starten in de binnenbaan. Dat hielp haar Magda Garces Quinonez (tweede), Paolo Segura (derde) en Daniela Mendoza (vierde) van zich af te schudden. De winnende tijd was 42.872. Stien Vanhoutte werd vijfde.

Bij de mannen ging het eveneens razendsnel. De Fransman Gwendal le Pivert, de uiteindelijke winnaar, dook drie keer onder de grens van 39 seconden. De winnende tijd was 38.657. In de serie had Le Pivert zelfs 38.512 genoteerd. In de kwartfinale werd Bart Swings slachtoffer van de dadendrang van de Fransman. Swings' 38.997 was slechts goed voor de vierde plaats maar toch ook voor een nationaal record. Swings schrapte de 39.316 van Niels Provoost (Geisingen, 2014) uit de boeken.

(Belga)

Op de 500 meter moest Tas het in de finale tegen drie Colombiaanse skaters opnemen. De Oostendse had daarbij het voordeel elke race op weg naar de eindstrijd te hebben gewonnen. Door die perfecte voorbereiding mocht Tas starten in de binnenbaan. Dat hielp haar Magda Garces Quinonez (tweede), Paolo Segura (derde) en Daniela Mendoza (vierde) van zich af te schudden. De winnende tijd was 42.872. Stien Vanhoutte werd vijfde. Bij de mannen ging het eveneens razendsnel. De Fransman Gwendal le Pivert, de uiteindelijke winnaar, dook drie keer onder de grens van 39 seconden. De winnende tijd was 38.657. In de serie had Le Pivert zelfs 38.512 genoteerd. In de kwartfinale werd Bart Swings slachtoffer van de dadendrang van de Fransman. Swings' 38.997 was slechts goed voor de vierde plaats maar toch ook voor een nationaal record. Swings schrapte de 39.316 van Niels Provoost (Geisingen, 2014) uit de boeken.(Belga)