Sandrine Tas heerst op eerste dag

© (Foto Belga)

Sandrine Tas heeft zaterdag de eerste dag van de Belgische kampioenschappen skeeleren gedomineerd. Op de piste van sportcentrum Hoge Wal in Evergem zegevierde Tas op drie onderdelen.

De 22-jarige studente won eerst de 300 meter tijdrit, vervolgens de 1.000 meter in lijn en tenslotte de puntenkoers over vijf kilometer. Op de 300 meter werd Tas gevolgd door Nymphe Keuleers en Stien Vanhoutte, op de 1.000 meter door Keuleers en Ellen Van de Catsye. De tweede en derde plaats in de puntenkoers waren voor Vanhoutte en Van de Castsye.

Het mannentoernooi kende drie verschillende winnaars: Tibo Vanhove op de 300 meter, Indra Médard op de 1.000 meter en de junior Jason Suttels op de puntenkoers. Achter Vanhove klasseerden Médard en Tim Sibiet zich als tweede en derde. Médard werd op het podium geflankeerd door Sibiet en Suttels. Op de puntenkoers verwierven Médard (tweede) en Sibiet (derde) de podiumplaatsen. In 2017 behaalden Tas en Sibiet, beiden uit Zandvoorde (gemeente Oostende) het nationaal overall kampioenschap.

Grote afwezige bij de BK is Bart Swings. Twee weken geleden toonde Swings vorm bij de Europa-Cupwedstrijden in het Nederlandse plaatsje Heerde, waar begin juli om wereldtitels wordt gereden. Met twee marathons in Frankrijk wil Swings zich op het WK voorbereiden.

De nationale titelstrijd wordt zaterdag voortgezet met de wegwedstrijden in Tienen. Maandag volgt dan in Zemst het Belgische kampioenschap op de marathon.