Saartje Speleers en Benny Fischer winnen Vuurtorenloop in Oostende

De top vijf bij de heren. © FRO
Redactie KW

De 35ste Vuurtorenloop van Werkgroep Vuurtoren, was de achtste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2019 met 218 deelnemers aan de start. De dames moesten 8 km lopen, de heren 12 km. Bij de dames won Saartje Speleers, bij de heren was Benny Fischer de snelste.

Lies Deruddere (Wevelgem) en Annelies Demuynck (Bredene) moesten in de eerste ronde al afhaken bij Saartje Speleers uit Bredene, de voorzitster van de Bredense Joggingclub, die onlangs nog een marathon liep in 3 uur. Na 4 km liep Speleers al met ruime voorsprong aan de leiding. Ze won in 28’03”, bijna één minuut sneller dan Annelies Demuynck. Lies Deruddere volgde op anderhalve minuut. De andere ereplaatsen waren voor Liesbeth Cappon (Torhout) en Sophie Tuttens (Meulebeke).

Bij de heren won Oostendenaar Benny Fischer. Marathonloper Stan De Vleminck uit Wolvertem, die met vakantie is in Oostende, probeerde als enige, ‘sneltrein’ Fischer te volgen. Dat lukte een drietal kilometer. Fischer, die zich voorbereidt op de halve marathon van Torhout, passeerde na de eerste ronde al met grote voorsprong. Na De Vleminck volgde een drietal met Jasper Vitse (Bredene), Philippe Loosvelt (De Haan) en Tibo Vandenbroucke (Lombardsijde).

Koploper Fischer liep gemakkelijk naar de zege in 36’48”. Stan De Vleminck werd tweede op 41″. Tibo Vandenbroucke klopte Loosvelt voor de derde plaats, op meer dan twee minuten. Jasper Vitse pakte de vijfde plaats, voor Alain Geerts (Impe) en Patrick Jonckheere uit Alveringem, de leider in het criterium na zeven wedstrijden.

De negende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium wordt de Konterdamloop, op vrijdag 28 juni.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier