RZV Waterpolo mikt op middenmoot: “Jongeren voor de leeuwen gooien”

RZV Waterpolo Roeselare met boven v.l.n.r.: coach Marten Missiaen, Dries De Bree, Johan Vandecasteele Maarten Hankard, Diderik Nolf, Elias Vanlerberghe, Tom Hoedt en Robin Nolf. Onder v.l.n.r.: Hannes Verfaillie, Lennert Carbon, Lars Crabbe, Tristan Deberdt, Sam Vancraeynest en Zegger Supply. (foto FRO)
Redactie KW

Corona gooide voor heel wat sportclubs roet in het eten en velen konden hun hobby niet meer uitoefenen. Dat was zeker het geval voor de watersport. Bij RZV Waterpolo zijn ze blij dat ze weer wedstrijden kunnen spelen, maar is er ook schrik dat dit misschien weer zal veranderen.

“Het coronajaar hebben wij weten te overleven door enkel te trainen. We hebben bubbels toegepast wanneer dat nodig was volgens de maatregelen, de hoeveelheid trainingen per persoon hebben we proberen te behouden. Officiële wedstrijden of oefenwedstrijden werden enkel gespeeld wanneer het mocht van de overheid”, opent coach Maarten Missiaen (36) uit Rumbeke, die als magazijnier werkt en al 24 jaar actief is bij RZV Waterpolo. Vijftien jaar als speler en negen jaar als coach. “We werden dus beperkt door corona, maar probeerden toch zoveel mogelijk te blijven trainen. Dit seizoen hebben we een normale voorbereiding gehad, zoals een competitievoorbereiding hoort te zijn. In de competitie hebben we tot op heden zes wedstrijden gespeeld, waarbij we drie maal wonnen, één keer gelijkspeelden en twee maal verloren. Na een goede start van 7 op 9 begonnen de jongeren in de groep wat te zweven. Dit werd vertaald in twee verliespartijen waarvan zeker één wedstrijd had gewonnen kunnen worden. Hopelijk kunnen we de draad weer oppikken met enkele winstpartijen, wat niet makkelijk is in een reeks waar iedereen van iedereen kan winnen. Als coach ben ik bijzonder tevreden wanneer ik jongens van 16 jaar voor de leeuwen werp en zie dat ze hun steentje kunnen bijdragen in de ploeg. Ze moeten immers begrijpen dat ze hard moeten werken om op een degelijk niveau te geraken.”

Dit seizoen hebben we een normale voorbereiding gehad

Stevige thuisreputatie

“Ondertussen zien we ook dat we met een vierde golf zitten en dat er nieuwe maatregelen genomen worden. Nu de coronacijfers opnieuw de hoogte in gaan, zit de schrik er toch wel in. We doen onze hobby met passie en na twee seizoenen corona-ellende willen we graag terug naar een normaal waterpoloseizoen. Dit seizoen blijft onze ambitie zoals de afgelopen jaren om thuis een stevige thuisreputatie op te bouwen en op het einde van het seizoen halfweg het klassement te kunnen eindigen. De inbreng van enkele jongere spelers blijft ook een absolute must voor onze club.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.