https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ruiseleedse wakeboarder Wouter Deschrijver eindigt competitief in schoonheid

Wouter Deschrijver. © ACR
Redactie KW

Wouter Deschrijver uit Ruiselede en lid van de Beernemse Watersportvereniging werd voor de zevende keer nationaal kampioen wakeboard boot. Ondertussen heeft hij beslist om enkel nog recreatief verder te doen. Hij wil zich binnen het nationale team verder engageren en op termijn als jurylid op internationale wedstrijden fungeren.

Wouter Deschrijver verdedigde twee jaar geleden de Belgische kleuren op het WK in Abu Dhabi. Eén van zijn hoogtepunten waar hij als zevende nipt de finale miste. In 2002 werd hij de zevende tijdens een Europese toer, met drie manches. “Het waren fantastische tijden. Wereldwijd heb ik zeer veel mensen leren kennen binnen een sport waar iedereen vriendschappelijk met elkaar omgaat, tevens met de tricks van de tegenstanders. We staan met zijn allen voor elkaar te supporteren. Als iemand een nieuwe figuur tot een goed einde brengt, is iedereen tevreden.”

Mentor voor jongeren

Door corona miste Wouter de voorbije twee jaar het EK in Frankrijk en het WK in Italië. De 43-jarige bestuurder van de firma Wouter Bouwt doet al 23 jaar aan wakeboarden boot, waarvan twee decennia competitief. “Het kwam tot stand via het skate- en snowboarden”, vertelt hij. “Minder pijnlijk was het op water zeker niet. Ik heb het geluk dat ik mijn sport op zo’n dergelijk niveau zo lang heb kunnen doen. Ik word ondertussen een beetje aanzien als de papa in het ganse verhaal. Ik ben graag onder de jonge gasten en probeer hen veel bij te brengen.”

Wouter doet wel eens een training cable wakeboarden in bijvoorbeeld Lakeside in Knokke-Heist. Met zijn nationale titel achter een boot in de Waregem Yacht Club sluit hij nu een hoofdstuk af. “Ik stop met competitieve wedstrijden en ga enkel nog creatief het water op. Ik ga ook het Belgische team verder begeleiden. Daarnaast ga ik ten volle voor jurylid om hopelijk op termijn te kunnen jureren op internationale wedstrijden, om op die manier de voeling met de sport niet te verliezen, en met de vele mensen die ik wereldwijd heb ontmoet.”

Dat de wakeboarder uit Ruiselede geen wedstrijden meer doet, heeft met zijn leeftijd en lichaam te maken. “In competitie moet je vier minuten alles geven. Dit vraagt veel en dit jaar kwam ik zwaar ten val. Een nekwervel was voor even verplaatst. De schrik kwam er toen wat in. Ik ging ook door mijn knie, na een ingreep aan mijn andere knie. Het is tijd om het af te ronden en met mijn titel kan ik dat in schoonheid doen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.