Ruim driehonderd sportievelingen lopen Sylvesterloop uit

Redactie KW

Het is een traditie dat men in de Gapersgemeente op de laatste dag van het jaar uitpakt met de Sylvesterloop. Start en aankomst telkens aan het voetbalplein van KSK Geluwe. Met ruim driehonderd deelnemers werd de Sylvesterloop één van de beste edities van de jongste jaren.

Dit jaar ging het richting Kruiseke. Men kon kiezen uit twee afstanden: de 6 of 10 kilometer. Er wordt aan een gezapig temp én in groep gelopen. Opvallend dit jaar was de deelname van vele jongeren. Een “vaste klant” in Geluwe is Remi Vuylsteker uit Wervik. De gewezen postbode viert in juni zijn 86ste verjaardag. Ondanks zijn leeftijd neemt Remi telkens deel aan diverse joggingevenementen waaronder de Sylvesterloop. Een slepende kwetsuur speelde Remi vorig jaar parten maar toch wou hij voor geen geld ter wereld de Sylvesterloop missen. “Afwisselend loop en wandel ik”, vertrouwt Remi ons toe.

“omwille van mijn blessure aan de hamstrings moet ik het wat kalmer aandoen. Begin vorig jaar liep ik de blessure op. Maanden aan een stuk stond ik op non-actief. Dat was een moeilijke beproeving. Sedert vorige zomer hervatte ik dan mijn loopactiviteiten. Ik ben blij dat ik er toch weer bij ben”, aldus de krasse tachtiger. De Sylvesterloop lokt elk jaar telkens meer belangstelling. Uiteraard spelen de weersomstandigheden daarbij een grote rol. Tijdens oudejaar bleef het droog en koud was het alvast niet. Na de jogging konden de sportievelingen zich tegoed doen aan warme chocolademelk en glühwein.

(LV – Foto LV)