Ruim 300 sportievelingen trotseren hitte tijdens Stasegem LOOPT!

Christof Decraene

De zevende editie van Stasegem LOOPT! gaat de geschienisboeken in als de warmste editie ooit. Toch daagde een groot aantal deelnemers op voor deze wedstrijd, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Bij de tieners namen 50 lopers en loopsters deel en het was Emile Vervaeke – zoon van organisator Frank Vervaeke – die traditiegetrouw met de overwinning aan de haal ging. Hij liep de 4,8km in 16’10. Bij de meisjes ging de zege naar Merel Angilis uit Hulste (20’27). Bij de vrouwen won de Harelbeekse Audrey Goesaert. Zij liep de 4,8 km in 18’40” en was daarmee een halve minuut sneller dan Isabel Vermeulen (19’10”) uit Bellegem en Sophie Vandepitte (19’37”) uit Hulste.

Bij de heren, die 9,6 km moesten lopen, was Kortrijkzaan Stefaan Stockman de snelste van het pak. Hij finishte in 34’05. Stasegemnaar Bart Verbeke (34’15”) werd tweede, Harelbekenaar Frederic Voet eindigde als derde in 34’42”. De opbrengst van deze editie van Stasegem LOOPT ! gaat naar de Mucovereniging en naar Recreas Stasegem. (CDW)