Royal Ostend Swimming Club voor het eerst met damesteam in competitie

Op de foto zien we schepen Bart Plasschaert, die de ROSC-dames kwam aanmoedigen tegen Gent. Bovenaan herkennen we Tess Weise, Merlijne Wallijn, Lotte Aelvoet, Ella Pannecoucke, Heleen Fossaert , Julie Depreitere, coach Alec Van Sundert en assistent-coach Kamiel Hens. Onderaan zien we Amy Van Laer, Hanne Depreitere, Margo Waeyaert en assistent-coach Jietse Vandenabeele. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Royal Ostend Swimming Club (ROSC) is dit seizoen, voor het eerst sinds 1940, gestart met een damesteam in competitie. Na enkele jaren promotie voor de waterpolosport is het er eindelijk van gekomen, mede dankzij de uitstekende trainingsmogelijkheden in het nieuwe zwembad Brigitte Becue.

Het damesteam is een jong team met veel groeimogelijkheden, onder leiding van Alec Van Sundert, speler van de herenploeg. De eerste thuiswedstrijd tegen Leuven, een team met meer ervaring en kracht, werd verloren met 5-13. Op de tweede speeldag ging ROSC dames wel winnen in Eeklo. De derde wedstrijd, thuis tegen Gent, werd ook verloren maar de ploeg wint duidelijk aan kracht en ervaring. Het kan nog een boeiend seizoen worden. Meisjes die willen proeven van de waterpolosport, zijn welkom bij ROSC.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.