https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Roundnet Seals Oostende organiseert eerste spikeballtoernooi

© (Foto FRO)
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Spikeball is een nieuwe sport die in Amerika in coronatijden ontstond toen je maar mocht sporten met maximum vier mensen.

Na twee jaar telt de spikeballclub van Oostende, Roundnet Seals, meer dan 40 leden en zaterdag organiseerde de club een eerste internationaal round-net-toernooi op de terreinen van Duin&Zee in Oostende. Het was de laatste kans, na toernooien in Gent, Leuven en Brugge, om zich als team te kwalificeren voor het Belgisch Kampioenschap dat volgend weekend georganiseerd wordt in het Limburgse Oudsbergen.

Liefst 48 teams (van 2 deelnemers) uit Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië en heel België, meldden zich in Oostende voor een sportieve dag, met plezier en veel bier.

Internationaal succes

Uitleg kregen we van voorzitter Shaun Muller: “Spikeball is een mix van tennis en volleybal. Je hebt drie contacten om de bal te slaan in het netje, dat op een trampoline met een diameter van 90 cm lijkt. Lukt dat, dan krijgen de tegenstanders ook drie contacten om de bal in het net slaan en te scoren.”

“Wij hebben 24 netjes voorzien, zodat het toernooi onmiddellijk kan starten met alle ingeschreven teams tegelijk. Eerst wordt gespeeld naar twee winnende sets van 15 punten. De twee beste teams per poules gaan door naar de plaatsingen. De andere teams spelen de verliezersronde. Alle teams spelen dus evenveel matchen.”

“De deelnemers betalen 20 euro voor inschrijving. Daarvoor krijgen ze fruit, koeken en bier. De prijzenpot bestaat uit bierpakketten, geschonken door onze sponsors, de Bère Brouwers. Na een dagje spikeball, vol spanning en plezier, kunnen de deelnemers best wat verdragen! Uiteraard zijn we fier dat ons eerste toernooi meteen een internationaal karakter kreeg met deelnemende teams uit de ons omringende landen. Spikeball groeit en bloeit, ook in Oostende. Wie het eens wil proberen, is altijd welkom. Info via onze Facebookpagina!” (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.