Romain Guillaume wint eerste halve Zwintriatlon

Joke Coysman. © (Foto VDB)
Redactie KW

De Fransman uit het team van Bruggeling Luc Van Lierde is de snelste bij de heren. Joke Coysman tekent voor winst bij de dames.

De allereerste editie van de halve triatlon in Knokke-Heist, die zaterdag plaatsvond tussen Sluis en Duinbergen, werd bij de mannen gewonnen door Romain Guillaume, een Fransman die onder de vlag van het Belgische professionele team Itzu Tri Team onder leiding van Luc Van Lierde deelnam. Hij zette zijn naam op de erelijst in 3:49’34 en had een ruime voorsprong op Tom Mets (3:54’29”) en Sanne Swolfs die in eigen stad als derde finishte in 3:57’29”.

Bij de dames ging alle aandacht naar Sofie Goos, die met deze wedstrijd afscheid nam van de Belgische competitie. Na het zwemmen stond ze even tweede, maar reed toen lek en verloor kostbare punten. Ze werd uiteindelijk zevende. De winst was voor de Oost-Vlaamse Joke Coysman met anderhalve minuut voorsprong op Charlotte Verhaegen en de West-Vlaamse Lore Vanclooster. Zaterdag 15 september heeft in de streek met Den Halven van Damme een gelijkaardige wedstrijd plaats.

(ACR – Foto VDB)