Roeselarenaar Yves Ngabu verlaat de stal van trainer-coach Filiep Tampere

Belgian Yves Ngabu and Filiep Tampere in betere tijden. © BELGA
Redactie KW

Filiep Tampere is niet langer de manager en coach van halfzwaargewicht Yves Ngabu uit Roeselare. “Ik kan (wil) momenteel nog niet zeggen bij welke coach en welke club ik onderdak zal vinden, dat wordt pas volgende week duidelijk”, zegt Yves.

Het sloeg in als een bom in het bokswereldje. Filiep Tamere is niet langer de coach en manager van Yves Ngabu. De Roeselarenaar traint ook niet langer bij Boxing Team Houtland van voorzitter Paul Degroote maar in een fitnessclub in Izegem.

Nieuwe stap

“Ik wil niets zeggen over de reden waarom ik de stal van Filiep Tampere verlaat”, zegt Yves. “Noem het een nieuwe stap in mijn carrière. Op 11 november zal ik ook mijn Europese titel tegen Aalstenaar Bilal Laggoune niet verdedigen in Zwevezele. Waar die kamp dan wel zal plaatsgrijpen staat nog niet vast. Maar het zou wel eens in Gent kunnen zijn.”

Filiep Tampere is uiteraard ontgoocheld. “Ik mag gerust zeggen dat ik er alles aan gedaan heb om Yves naar de Europese titel te leiden”, zegt hij. “Om hem voor de Europese EBU-titel te laten boksen in Roeselare, hebben ik heel wat problemen moeten oplossen en risico’s gelopen. Uiteindelijk was de Hongaar Tamas Lodi, de derde tegenstander die ik daarvoor contacteerde, bereid de handschoen op te nemen. Misschien wil Yves zich nu omringen met een entourage die hem misschien voorspiegelt dat hij meer geld zal verdienen.”

Ondankbaar

“Ik vind het bijzonder spijtig dat Yves nu kiest voor een andere entourage”, zegt voorzitter Paul Degroote van BoxingTeam Houtland. “Filiep Tampere heeft hem van jongs af begeleid en gebracht waar hij nu staat. Het was een combinatie van Yves zijn talent en de inzet van zijn trainer en coach Filiep, die meer dan eens verlof zonder wedde nam om Yves te begeleiden. Het is een beetje ondankbaar dat hij, nu hij Europees kampioen is, Filiep met lege handen achterlaat. In de voetbal kan een speler meestal verkocht worden, in de boks is dat niet het geval. Niettemin wens ik Yves succes in zijn verdere bokscarrière. Ik hoop ook dat hij geen verkeerde keuze maakt, al wil ik daarmee niet zeggen dat de mensen met wie hij in de toekomst zal samenwerken het met hem niet goed bedoelen. Dat heeft natuurlijk voor gevolg dat Yves op 11 november zijn Europese titel niet zal verdedigen in Zwevezele. Ik hoorde dat die kamp op een andere datum in Gent zou georganiseerd worden.”

(IB/foto BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier