Roeselarenaar Sybren Baelde wint triatlon in Lievegem

Sybren Baelde finishte in Zomergem in 3u51’13”.© Andy Meulemeester
Sybren Baelde finishte in Zomergem in 3u51’13”.© Andy Meulemeester
Redactie KW

De triatlon op de halve afstand in Lievegem werd georganiseerd door BRO.GO Sports van Sam Govaert uit Jabbeke en zijn broer Alexander en was de openingswedstrijd van hun BRO.GO Triatlon Cup. Sybren Baelde won bij de heren en maakte vooral tijdens het lopen het verschil.

Sybren Baelde (24) uit Roeselare, van het Leie Triatlon Team Deinze, kwam als derde uit het Kanaal van Schipdonk na Tom Vander Hoogerstraete en Simon De Cuyper. In de kopgroep die aan het fietsen begon, zaten ook de West-Vlamingen Hannes Cool en Louis Naeyaert. Bij aanvang van het lopen moesten er enkele de rol lossen en bleven er nog zeven atleten over die konden strijden voor de winst.

Baelde ging er van bij aanvang vandoor en zijn achtervolgers konden hem niet meer bijbenen. In de tweede helft van de halve marathon bouwde hij zelfs zijn voorsprong uit tot meer dan twee minuten. Hij finishte in Zomergem in 3u51’13”. Tom Mets werd tweede op ruim drie minuten, Wouter Monchy derde in 3u55’08. Tom Defoort uit Knokke-Heist werd tweede West-Vlaming op de zevende plaats, voor zijn provinciegenoten Dennis Dieussaert uit Bredene en Arne Devliegher uit De Panne.

Sonja Skevin was de snelste bij de dames. Bieke Trenson uit Knokke-Heist eindigde als vierde als eerste provinciegenoot na de uitgeweken West-Vlaamse Lore Vanclooster.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.