Roeselare Loopt ontbindt opnieuw zijn loopduivels

In het najaar kan er eindelijk weer gelopen worden via Roeselare Loopt. © foto Stad Roeselare
Redactie KW

Roeselare Loopt is de voorbije jaren uitgegroeid tot een succes binnen de stad. Na de gedwongen coronapauze kan er straks opnieuw gelopen worden, te beginnen met Rumbeke Loopt op zaterdag 11 september.

De organisaties van de verschillende stratenlopen van Roeselare Loopt in het najaar bundelen opnieuw hun krachten met de Stad Roeselare. Er zijn nog zes stratenlopen die fysiek zullen plaatsvinden, te beginnen met Rumbeke Loopt op zaterdag 11 september. Op zaterdag 25 september vindt de Sterrebosloop plaats, op zaterdag 16 oktober P(ark)ours Oekene en op zondag 24 oktober staat de 11.trail geprogrammeerd. Op zaterdag 13 november vindt de Westlaanrun plaats om op zondag 26 december af te sluiten met de Santa Run doorheen het centrum van Roeselare.

“Het doel blijft om onze inwoners te stimuleren om deel te nemen, al lopend of wandelend aan één van de stratenlopen op de kalender”, aldus schepen José Debels. “Wie aan drie van de vijf stratenlopen deelneemt, ontvangt overigens een goodiebag op de feestelijke afsluiter Santa Run. Die laatste wedstrijd telt wel niet meer mee om in aanmerking te komen voor de goodiebag.”

De registratie voor de wedstrijden gebeurt via het digitaal systeem JOYN. Op die manier wordt iedere deelname bijgehouden en kan elke loper op de Santa Run zijn of haar deelnamepunten inruilen.

Prijzen via Strava Runners 8800-segment

Op elke stratenloop wordt er opnieuw een Strava Runners 8800-segment voorzien. “We belonen per stratenloop de snelste man, snelste vrouw en een lucky Strava Runner #VANRSL. Bij een ex-aequo wordt de winnaar bepaald door lottrekking. Elke loper kan slechts één keer het prijzenpakket winnen. De winnaar van elke categorie wint een prijzenpakket ter waarde van 20 euro”, aldus José Debels.

Meer info: www.roeselareloopt.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier