Roeselare Loopt gaat voor tweede jaar op rij van start via Strava, maar ziet toekomst positief tegemoet

Het wordt nog een jaartje wachten op de volgende editie van Dwars over de Mandel.© foto a-SM
Het wordt nog een jaartje wachten op de volgende editie van Dwars over de Mandel.© foto a-SM
Stijn Moerman

Normaal had vandaag – vrijdag 7 mei – met Dwars over de Mandel de eerste manche van het criterium Roeselare Loopt moeten plaatsvinden, maar corona besliste daar voor het tweede jaar op rij anders over. Ook alle andere wedstrijden die voor de zomer plaatsvinden, zijn al geannuleerd en vervangen door een Strava-editie.

“We wisten al een tijdje dat de kans groot was dat alle voorjaarswedstrijden in het water zouden vallen”, zegt Laurens Vandenheede van Stad Roeselare. “Momenteel is het zelfs gewoon nog verboden om dergelijke wedstrijden in te richten. Dan zit er niet veel anders op dan af te gelasten. Veel zal de komende maanden afhangen van de vaccinatiecampagne. Daarom hebben alle organisatoren van de manches die voor de zomer plaatsvinden – Dwars over de Mandel, Krottegemse Corrida, Dwars door de Zilten, Dwars door Beveren, Euro Shop Streetrun en Rodenbachrun – beslist om hun wedstrijd nog een jaartje uit te stellen. Het zou sowieso te kort dag zijn om alles nog tijdig te kunnen organiseren.”

Hopen op september

De eerste wedstrijd op de kalender na de zomervakantie is Rumbeke Loopt op zaterdag 11 september. “Hopelijk kunnen we tegen dan wel weer fysieke wedstrijden organiseren. Misschien nog niet helemaal zoals vroeger, maar eventueel met tijdsloten. Ik bekijk het positief en hoop echt dat we tegen dan opnieuw voluit kunnen lopen. Al blijven de organisatoren uiteraard voorzichtig. En moest het toch niet mogelijk zijn, dan gaan we gewoon verder met onze Strava-edities, waarmee nog altijd prijzen te winnen zijn. En ondertussen kunnen de sportievelingen zich ook uitleven op de meer dan 80 kilometer aan nieuwe looproutes in Roeselare.”

Geen Halloween Run

Een wedstrijd uit het najaar die sowieso al een Strava-editie wordt, is de Mercure Halloween Run. “Die wedstrijd gaat dit jaar sowieso niet door, zelfs als het weer toegelaten is. Ze willen zich nu vooral focussen op het herstel van het hotel na de voorbije coronamaanden. Hopelijk kunnen we dan het jaar erop weer samen deelnemen aan hun wedstrijd zonder coronazorgen.” (SM)

Info: www.roeselareloopt.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.