Roeier Tristan Vandenbussche vicewereldkampioen bij junioren

© ACR
Redactie KW

De 18-jarige Bruggeling behaalt na de Europese titel nu zilver in skiff op het WK voor junioren in Tokyo.

Tristan Vandenbussche (Brugse Trimm- en Roeiclub), waar hij getraind wordt door gewezen Olympiër Dirk Crois, roeide zondagmorgen in Tokyo de finale in skiff. Hij bezorgde ons land knap een zilveren medaille. De Bruggeling kwam als tweede over de meet in een tijd van 7:18’92” en moest enkel Ivan Brynza uit Wit-Rusland (7:15’98”) laten voorgaan. De Zwitser Tim Roth werd derde (7:20’61”).

“Ik verwachtte een van de laatste te zijn, want de afgelopen twee weken training waren niet zo goed. Maar ik denk dat ik heb kunnen uitvoeren wat ik graag wilde“, aldus de Bruggeling die eerder dit jaar ook al Europees kampioen werd in het Duitse Essen. Op het EK voor junioren vorig jaar in het Tjechische Racice was de Bruggeling in skiff goed voor brons.

Caitlin Govaert, in Brugge geboren en destijds lid van de KR Brugge en nu van UN Brussel, roeide samen met Jeanne Lenom (RCAE Liège) in een dubbeltwee de B-finale op het WK en werd hierin tweede of achtste in totaal.

Het wereldkampioenschap roeien voor junioren was een testevent voor de komende Spelen en had plaats op de toekomstige Olympische site, de Central Breakwater in de baai van Tokyo.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier