Roeier Tristan Vandenbussche plaatst zich voor halve finale WK voor junioren

In het Tsjechische Racice haalde Tristan Vandenbussche al een bronzen medaille op het WK junioren. © AC
Redactie KW

De Belgische skiffeur van de Brugse Trimm- en Roeiclub Tristan Vandenbussche won zijn reeks op het WK roeien voor junioren in Tokio en is rechtstreeks geplaatst voor de halve finales van zaterdag.

Het wereldkampioenschap roeien voor junioren heeft plaats op de toekomstige Olympische site, de Central Breakwater in de baai van Tokio. Tristan Vandenbussche, de regerende Europese kampioen, roeit er in skiff en heeft zijn debuut op het WK in die boot niet gemist. Hij won zijn reeks in 7:06’75 voor Zwitserland en Portugal en plaatste zich zo meteen voor de halve finale.

Van de twintig deelnemende landen in de reeksen roeide de Bruggeling de derde beste tijd na Wit-Rusland en Bulgarije. Vandenbussche is nu al zeker van een plaats bij de laatste twaalf.

Ook Caitlin Govaert, in Brugge geboren en destijds lid van de KR Brugge en nu van UN Brussel, kwalificeerde zich samen met Jeanne Lenom (RCAE Liège) in een dubbeltwee voor de halve finales na winst in hun reeks.

Het Belgische roeiteam staat in Tokyo onder begeleiding van bondscoach Dominique Basset, gewezen Brugse Olympiër Hannes Obreno, met Evelien Ameel, Olivier Olbregts en kiné Maïlis Olbregts.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier