Roeier Tristan Vandenbussche maakt geen goede beurt op EK

© (Foto ACR)

De skiffeur uit Brugge strandt in de C-finale op een tweede plaats en eindigt veertiende in de eindrangschikking.

Tristan Vandenbussche (Brugse Trimm- en Roeiclub) begon in het Franse Gravelines op het Europees kampioenschap voor junioren als derde in zijn heat. Hij finishte toen op een kleine zes seconden na de eerste Ivan Corsumov uit Moldavië. Jaka Cas uit Slovenië werd tweede. In zijn kwartfinale moest de 17-jarige Bruggeling bij de eerste drie eindigen om naar de halve finale AB door te stoten. Hij eindigde als vijfde in een tijd van 8:04’40” en roeide zondag de halve finale CD. Hierin werd hij onder leiding van zijn coach Dirk Crois tweede in 7:16’58” na de Fransman Ferdinand Ludwig.

Vandenbussche kroonde zich vorig jaar op het EK in een dubbeltwee met Marlon Colpaert (KRSNO) nog tot vice-Europese kampioen.

Calvin Govaert, een deel van zijn jeugdjaren opgegroeid op de grens tussen Brugge en Varsenare om dan naar Brussel te verhuizen, behaalde samen met Jules Tuerlinckx de A-finale in dubbeltwee en werd knap vierde.

Caitlin Govaert, de zus van Calvin, maakte zich zondagmiddag in de skiff op voor haar tweede opeenvolgende finale van het EK bij de junioren. Vorig jaar sloot ze die met een zesde plaats af en het was uiteraard haar ambitie om net iets beter te doen. Dat lukte echter niet. Ze werd opnieuw zesde.