Roeier Pierre De Loof niet naar wereldbeker in Rotterdam en WK in Linz in Oostenrijk

Piere De Loof. © ACR
Redactie KW

De Belgische delegatie vertrok dinsdag naar het Nederlandse Rotterdam voor een deelname aan de derde wereldbeker, komend weekend. Bruggeling Niels Van Zandweghe en Gentenaar Tim Brys zijn er bij. Pierre De Loof, de andere Brugse roeier, niet.

Pierre De Loof (23) had vorig jaar in dubbeltwee een wisselvallig seizoen. Voor dit jaar werd het voor hem in skiff en debuteerde hij in mei op de eerste wereldbekermanche in het Bulgaarse Ploviv. De Bruggeling verbrak er zijn persoonlijke besttijd. Hij slaagde er gezien het beperkt aantal deelnemers in om tot de A-finale door te stoten en werd vierde.

Een paar weken later op het EK op de Rotsee in het Zwitserse Luzern ging het echter wat minder voor de Brugse skiffeur van de Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB). Hij moest daar genoegen nemen met een kwartfinale en een C-finale en een 18de plaats op 24 deelnemers. “Zijn wisselvalligheid in zijn parcours hebben ons er samen met de bondscoach toe beslist om voor even de resetknop in te drukken. Wat gas terug te nemen en aan een aantal punten, die in functie van de toekomst beter moeten, te werken”, vertelt zijn persoonlijke coach Dirk Crois. “Pierre is zich daar van bewust. Hij heeft een heel goede wintertraining achter de rug. Misschien wel de beste in zijn leven als roeier. Op training gaat dit bij momenten heel goed, maar op wedstrijd komt dat er niet echt uit.”

De Bruggeling neemt komend weekend niet deel in Rotterdam en ook het WK in Linz in Oostenrijk, eind augustus, laat de Brugse skiffeur aan zich voorbijgaan. “Gezien zijn wisselvallige parcours leek dit een immense opgave te worden. En het jaar voor de Spelen is aan een WK meedoen sowieso zeer moeilijk. Kijk maar naar Hannes Obreno in 2015 hoe moeilijk hij het heeft gehad”, besluit Dirk Crois.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.