https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Roeier Lucas Karambizi uit Loppem eindigt in dubbelvier als negende op het WK

Lucas Karambizi, tweede in de rij, in de nationale dubbelvier op het WK voor junioren. © Vlaamse Roeiliga
Redactie KW

Het wereldkampioenschap voor junioren had plaats in Plovdiv, Bulgarije. Lucas Karambizi uit Loppem en lid van de Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB), nam er met drie Gentenaars deel in een nieuwe samengestelde dubbelvier. Ze bereikten zondag een derde plaats in de B-finale en finishten uiteindelijk als negende op 22 boten.

De Belgische dubbelvier werd op het WK bemand door de vier snelste skiffeurs na Aaron Andries, op basis van de voorbije timetrials en selectieproeven. Naast Lucas Karambizi uit Loppem waren dit de Gentenaars Dean Laureyns, Savin Rodenburg en Boris Taeldeman. Het viertal plaatste zich na de reeksen via de herkansingen voor de halve finales, wat betekende dat ze in een buitenbaan moesten strijden voor een plaats in de A-finale. Ze eindigden in de tweede halve finale als vijfde, samen met Polen in eenzelfde tijd: 6:05’02”. Het werd dus een B-finale, waarin er zondagmorgen iets sneller werd geroeid. De Belgische vier finishten als derde in 6:00’90”, na Bulgarije en Rusland en voor Oekraïne, Roemenië en Polen.

Het Belgische team werd in Plovdiv begeleid door de trainers Piet Graus van KR Brugge, de naar Gent uitgeweken West-Vlaming Jonas Deconinck en kinésitherapeut Tessa Crois van het Brugse Running and More en dochter van ex-Olympisch zilver medaillewinnaar Dirk Crois.

De dubbelvier had reeds op de Dutch International een en ander bewezen. De verwachting was dat de ploeg zijn progressie verder kon zetten tijdens de daaropvolgende intensieve stages in Brugge en Hazewinkel en tijdens het WK in Plovdiv. “De B-finale was met uitzondering van ons land volledig Oostblok getint”, analyseert coach Piet Graus de race. “De jongens hebben echt geroeid voor wat ze waard waren en zijn in de B-finale op een seconde van de winnaar en twee honderdsten van een seconde van de tweede gestrand. We kunnen tevreden ons tornooi afsluiten.” De A-finale werd gewonnen door Duitsland (5:22’22”) voor Italië en Tsjechië.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.