Roeier Hannes Obreno bevestigt goeie vorm in Seneffe

Redactie KW

Zondag werd in Seneffe in Henegouwen de traditionele internationale Rivierenhoofd roeiwedstrijd gehouden. De eerste afspraak voor het nieuwe seizoen, ook voor de West-Vlaamse toproeiers.

Bondscoach Dominique Basset zag onder meer Hannes Obreno met veel overtuiging zijn favorietenrol in de skiff inlossen. Obreno (Brugse TR), achtste op het WK 2014, bleek bij de seniores na zes kilometer meer dan één minuut sneller dan zijn dichtste achtervolger Hannes De Reu (Gentse RS). Lichtgewicht Niels Van Zandweghe (Brugse TR), vorig jaar zevende op het juniores WK, tekende met een derde plaats voor een geslaagd debuut in de seniorescategorie in 23:38’16. Maxim Serlez (KRSN Oostende) werd zesde (23:54’85), Pierre De Loof (KR Brugge), die vorig jaar omwille van zijn studies het roeien wat op een lager pitje zette, zevende in 24:07’20.

Bij de junioren in skif werd Cedric Burggraeve (BTR) vierde, Ilse Vandehouwede (KRSNO) bij de dames vijfde.

In M2- (twee zonder) kreeg Oostendenaar Bram Dubois een vuurdoop met Luikenaar Giles Poysat. Het duo doet een gooi naar een selectie en winnen in Seneffe was dus al een eerste stap in de goede richting. Een andere Oostendse zege was er voor de dubbel vier masters met Johan Deruytter, Peter Grunewald, Wim Van Roy en Denis Brys.

(ACR)