Robin De Groote en Leonie Vuylsteke Vlaams tenniskampioen

De voorbije week werden in TC Forest Hills in Wommelgem tijdens het Feest van de Jeugd de Vlaamse jeugdkampioenschappen gespeeld met 25 geselecteerden uit West-Vlaanderen. Robin De Groote uit Wijnendale en Leonie Vuylsteke uit Meulebeke kroonden zich tot Vlaams kampioen.

© (Foto Flickr)

Acht jonge West-Vlaamse tennissers bereikten in het weekend de halve finales, vijf de finales. De eindstrijd zondag in de reeks Jongens 13/1 was tussen Robin De Groote (TC De Koddaert) en Maarten Vandevijvere (KTG Houtland). De Groote won met 6/4 en 6/1.

Brynn Quarin (Ostend TC) moest in de finale Jongens 15/3 de meerdere erkennen in

Logan Hargot, 6/4 en 6/2. Nog in een finale verloor Tiebe Louvaert (KTG Houtland) in de reeks Jongens U11/2 met twee keer 4/1 tegen Maxime Dierickx.

Bij de meisjes was Leonie Vuylsteke (TC Bosterhout), dochter van voorzitter Dries Vuylsteke van de tennisclub uit Meulebeke, het sterkst in de reeks Meisjes 15/3 door in de finale Lana Walraeve te kloppen met 7/6 en 6/1.

Diede Desimpelaere (TC Kortemark) in Jongens 13/2, Roanne Demeestere (KTC Isis) in Meisjes 13/3 en Ilouna Aneca (Ostend Tennis Club) in Meisjes 13/2 gingen er in de halve finales uit.

Alle halve finalisten van de Reeks 1 Jongens en Meisjes 13 en 15, met Belgische nationaliteit, worden geselecteerd voor het Belgisch kampioenschap op TC Lovanium van 19 tot 23 september.

(ACR – Foto Flickr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.