Rens Verleene en Brecht Dewyspelaere zijn Vlaams kampioen in beachvolley

Rens Verleene en Brecht Dewyspelaere wonnen de Vlaamse titel. © (PR)
Redactie KW

In Knokke-Heist namen de betere ploegen uit de provinciale kampioenschappen beachvolleybal het in de Vlaamse kampioenschappen tegen elkaar op. Het West-Vlaamse duo Rens Verleene-Brecht Dewyspelaere kroonde zich tot Vlaams kampioen.

Bij de vrouwen sneuvelden de West-Vlaamse teams Sofie Van Acker-Fien Van Der Bruggen en Irene Chanterie-Lotte Decouttere in de achtste finales. De zussen Sien en Wiebe Vercruysse kenden hun eindhalte in de kwartfinales. In de finale haalde het Oost-Vlaamse duo Longeval-De Wulf het met 2-0 van het Vlaams-Brabantse duo Rampelberg-Vanhorebeek.

Bij de mannen telde West-Vlaanderen vijf vertegenwoordigers. Het duo Michiel Vandecappelle-Ewout Bonne strandde in de achtste finale. Zowel het duo Evert Casier-Marlijn Bekaert als de tandem Mano Vandemoortel-Pieterjan Pertz verloor nipt hun kwartfinale. Bart Mariën-Michiel Vandenberghe haalde een derde plaats na een sterke wedstrijd tegen het Antwerpse duo Mol-Vercauteren. In een hoogstaande finale won het West-Vlaams duo Rens Verleene-Brecht Dewyspelaere met tweemaal 21-16 tegen het Antwerpse duo Van der Aa-Somers. Zo kroonden ze zich tot Vlaams kampioen beachvolley 2019.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier