Net als het stratencircuit van Singapore is ook het Sepangparcours een grote onbekende voor Vandoorne, maar dat heeft de West-Vlaming de vorige keer niet verhinderd om zijn sterkste resultaat van het seizoen neer te zetten: "Na een positief weekend in Singapore kijk ik er naar uit om naar Maleisië te gaan", zegt de West-Vlaamse McLarenpiloot. "Ik voelde me het hele weekend sterk en presteerde in elke sessie consistent."

Het wordt een eenmalige kennismaking voor Vandoorne, want na 19 jaar tuimelt de GP van Maleisië in 2018 van de kalender: "Jammer dat het de laatste keer is dat we hier zullen racen, reden temeer om alles uit de kast te halen", zegt Vandoorne.

Bij de eerste kennismaking tijdens de vrije oefenritten op vrijdag zette Vandoorne in de eerste (doorregende) sessie een twaalfde chrono neer, tijdens de tweede oefenritten bleef hij steken op de 13de plaats.

"Sepang ligt ons wellicht minder goed dan Singapore, dus moeten we voorzichtig zijn. Maar de voorbije jaren gebeurde er altijd wel iets en valt er wel eens regen uit de lucht. We kruisen onze vingers dat er zich een opportuniteit voordoet om de wagens naar voor te krijgen in het veld."

De weerkaarten voorspellen in elk geval een behoorlijke kans op regen, wat Vandoorne in de kaart kan spelen. In regenachtige omstandigheden klopte hij al iedere keer zijn ploegmaat Fernando Alonso in de kwalificaties. De kwalificaties vinden zaterdag plaats van 11u tot 12u, de race start zondag uit de startblokken om 9 uur.