Red Lions-speler Tom Boon bezoekt Iepers hockeykamp

Tom Boon met op de achtergrond de jongens en meisjes die het hockeykamp van de Westhoekwildcats volgen. © EF
Redactie KW

Op de terreinen van de Westhoekwildcats, de Ieperse hockeyclub, is nog tot eind deze week een hockeykamp aan de gang. De Belgische tophockeyspeler Tom Boon verraste de jongeren dinsdag met een bezoekje. “Door een blessure kon ik jammer genoeg geen demo geven.”

De Westhoekwildcats zijn een relatief jonge club maar kent gezien het aantal aanwezigen op de stage wel een groot succes. “We zijn met 50”, zegt voorzitter Carl Vanhoutte. “Dat zijn 45 kinderen en 5 trainers. Dat maakt dat we aan de opgelegde bubbel zitten maar ook dat we 8 kinderen hebben moeten ontgoochelen.”

De aanwezigen genoten van het bezoek van Tom Boon. “Ikzelf was er als kind altijd als de kippen bij om naar een zomerkamp te gaan. Dan pas kon ik mij eens goed uitleven”, vertelt de hockeyer. “Ik zie dat iedereen hier ook zeer enthousiast bezig is.”

“Zo’n kampen zijn zeer belangrijk voor de kinderen. Waar ze anders tot een tweetal uurtjes in de week trainen, doen ze dat nu 5 dagen na mekaar met elke dag tot 5 uur activiteit. Op die manier wordt de honger naar hockey alleen maar aangescherpt.”

Drukke periode

Tom Boon zelf blesseerde zich afgelopen weekend tijdens een oefenduel aan de hamstrings maar gelukkig komt de competitiestart van 11 september niet in het gedrang. Samen met de nationale ploeg de Red Lions focust Tom Boon vanaf nu op de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo.

“We willen de gouden medaille behalen. Het zal hoe dan ook een drukke periode worden tot aan de Spelen aangezien ook de Europese kampioenschappen nog ingepland moeten worden.” In 2018 werden de Red Lions wereldkampioen hockey en werd Tom Boon het uithangbord van de Belgische hockeysport.

Herenploeg

De Westhoekwildcats brengen dit jaar voor het eerst een herenploeg in competitie. “We zijn gestart in 2015 en de lichting van toen speelt vanaf 5 september in de VHL3. De eerste wedstrijd is een uitmatch op Edegem. De eerste thuiswedstrijd is op 13 september tegen Gantoise.”

Voor die wedstrijd, die gespeeld wordt op de terreinen aan Ons Tehuis in Ieper, zijn supporters welkom mits het dragen van een mondmasker en het respecteren van de sociale afstandsregel. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier