Red Lions hebben geen enkele moeite met Pakistan en staan bij de laatste acht

De Belgische hockeymannen hebben zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales op het WK hockey in het Indische Bhubaneswar. De Red Lions klopten in een barrageduel Pakistan met 5-0. Donderdag moeten de Lions al opnieuw aan de bak in de kwartfinales. Dan is Duitsland, groepswinnaar in poule D, de tegenstander.

Arthur De Sloover stond in de basis tegen Pakistan. © Foto archief Belga

De Belgen toonden in het eerste kwart meteen hun meesterschap en bouwden een dubbele voorsprong uit dankzij Hendrickx (10. pc) en Briels (13.). In het tweede kwart voegde Charlier (27.) daar nog een treffer aan toe, zodat de Belgen met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust in konden.

Na de pauze bleven de Lions dominant. Dockier (35.) zorgde al snel voor de 4-0, Boon (53.) zorgde met een strafbal voor de 5-0. Het was voor de aanvaller nog maar zijn eerste treffer dit toernooi.

De Red Lions begonnen het WK in de groepsfase matig met een tweede plaats in poule C, na India. Ze wonnen hun eerste duel nipt van Canada (2-1), speelden vervolgens gelijk tegen het gastland (2-2) om in het laatste groepsduel uit te halen tegen Zuid-Afrika (5-1). Net als de Lions telde India zeven punten, maar het thuisland had een beter doelsaldo en vermeed zo de barrages.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.