Recordeditie voor Kortrijkse Bruggenloop

Redactie KW

Tijdens de zesde editie van de Decathlon Bruggenloop werd voor het eerst de kaap van 1.500 deelnemers overschreden. Op de 10 kilometer waren de bloemen voor Bart Verbeke en Charlotte Vervenne. Op de 5 kilometer stond geen maat op Hans Omey en Maaike Ryngaert.

Waregemnaar Hans Omey, die eerder dit jaar al de Midzomerrun en Kortrijk Loopt op zijn naam schreef, was vastberaden om nu ook weer het zegegebaar te maken. Hij koos meteen het hazenpad en finishte onbedreigd na 16’32”. Kobe Witdouck en Alexander Eggerick streden kort daarachter voor de tweede plaats. Witdouck haalde het in 16’54”, ofte 14 seconden sneller dan Eggerick. Bij de dames was Maaike Ryngaert (20’23”) outstanding. De Heulse haalde het met ruim 1 minuut voorsprong op Merel Angillis (21’40”). Tracy Vullers vervolledigde het podium in 22’05”.

Op de 10 kilometer was de overwinning weggelegd voor Stasegemnaar Bart Verbeke. Hij klokte af in een tijd van 34’44”. Stefaan Stockman werd voor eigen publiek knap tweede in 35’21. Koen Van Hamme uit Bissegem werd derde in 35’58”. Charlotte Vervenne uit Menen was de snelste bij de dames. Ze arriveerde na 41’05”. Tessa De Schipper werd knap tweede na 42’36” en Inge Coeck maakte de top drie compleet na 43’42”.

(ELD – foto JVGK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.