Record aantal deelnemers voor San Silvestercross in Sint-Eloois-Winkel

Ondanks de noodgedwongen gewijzigde datum – de cross vindt normaal steeds plaats op de zondag tussen Kerstmis en Nieuwjaar – en de concurrentie van een wedstrijd in Tielt, daagden 1.600 sportievelingen op. Meteen goed voor een nieuw record.

De San Silvestercross in Sint-Eloois-Winkel trok opnieuw een record aantal deelnemers aan. © foto JS

De organisatie was opnieuw perfect en ook de weersomstandigheden zaten mee. Na de jeugd was er de start van de kleine cross van 4,25 km met een onnoemelijk aantal deelnemers. Stan Vandendriessche (18) uit ‘Sente’ slaagde er in om zijn tegenstand uit te schakelen en overtuigend deze cross te winnen. Annouck Dedeyne (19) uit Roeselare kwam als eerste vrouw over de meet.

Het ging er spannend aan toe in de grote cross over 8,5 km. Bij de eerste doortocht kwam Hannes Cool als eerste door, maar ietwat verder zette Mathijs Casteele (27) uit Gullegem zijn overwinningsrun in. Bij de vrouwen werd Sofie Hooghe (25) uit Heestert de winnares.

De 39e editie van de loopwedstrijd in het Winkelse centrum was een feest voor de atleten en de inwoners. Niet minder dan 5 grote tenten werden op het parcours opgezet om iedereen van het nodige eten en drinken te voorzien.

(LDE – foto JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.