Record aantal deelnemers voor 41e San Silvester Cross

© ©2018 Jan STRAGIER
Redactie KW

Ondanks het miezerige avondweer kwamen 1.600 lopers opdagen voor de 41e San Silvestercross in Sint-Eloois-Winkel, die op zondag 30 december werd gelopen in de centrumstraten van het dorp.

Het was een hele bedoening om iedereen achter de nadars te houden, maar de organisatoren lukten daar blijkbaar zeer goed in. Er was veel ambiance op de start- en aankomstplaats, op het centrale St.-Hubrechtsplein. Ook langs de omloop, 4,25 km lang, waren er allerlei activiteiten voorzien.

Enkele verenigingen zorgden voor de ambiance tijdens de wedstrijd. De brandweer liep de kleine cross compleet met uniform en helm en de KSA St.-Eloois toonde zich van hun meest ludieke zijde. Ze maakte ook wat publiciteit voor hun 75 jaar bestaan, dat volgend jaar uitbundig zal gevierd worden.

Na de loop voor de schoolkinderen, netjes verdeeld in drie categorieën, jongens en meisjes, kwamen de grote lopers aan bond met een klein cross van 4,25 km en een grote van 8,5 km.

Karel Vandewiele uit Ingelmunster won de kleine cross voor Jasper Sabbe en Andy Vanhaelewyn. Bij de grote cross ging de overwinning naar Sven Vandenbroucke voor Kasper Sabbe en Sybren Baelde.

Zoals het al een aantal jaren het geval is waren er ook uitslagen voor de bedrijven en verenigingen.

(LDE – Foto JS)