Record aan deelnemers voor San Silvestercross Sint-Eloois-Winkel

© JAN STRAGIER

1.673 lopers namen zondagavond deel aan de 38e San Silvestercross. 180 jongens en meisjes namen deel aan de wedstrijden voor de jeugd, 663 deelnemers waren er bij de kleine cross van 4,25 km en 830 voor de cross van 8,5 km. Winkel liep inderdaad storm voor deze oudste stratenloop van West-Vlaanderen.

De wedstrijden zelf waren uiterst spannend. Bij de kleine cross maakte de 16-jarige Remi Demyttenaere uit Lendelede, aangesloten bij Izegemse Triatlon Club, op 500 meter van de finish de kloof met zijn compagnon Andy Vanhaelewyn. Sofie Hooghe won bij de vrouwen.

Bij de langere cross liepen Hannes Cottyn en Kobe Witdouck al halverwege op kop. Uiteindelijk haalde Hannes het voor Kobe. Charlene Vanneste won hij de dames.

© JAN STRAGIER

De wedstrijd was ook een ludiek gebeuren. Overal stonden er mensen op het parcours rond drank- of eetstandjes. De organisatie zelf zorgde voor warme chocomelk en er liep een Kerstman rond met snoepgoed. KSA en jeugdhuis Chaplin zorgde voor de humoristische noot en kwamen bij de kleine cross verkleed als dier aan de start. Uiteindelijk won de Kikker hun wedstrijd. De Zebra sloot het jeugdig rijtje.