Rallykoorts stijgt in Ieper: rallycentrum op Grote Markt krijgt stilaan vorm

Opbouw Rallycentrum Ieper Markt. © EF
Redactie KW

De opbouw en ombouw van de Ieperse Grote Markt tot het rallycentrum voor komend weekend is van start gegaan. Onder een stralende zon zijn medewerkers bezig met het opslaan van de grote tent en een eerste podium is ook al in opbouw.

Komende vrijdag start de 55e editie van de Renties Ypres Rally, die kan uitpakken met een droomaffiche. De Belgische en Britse rallytop staat aan de start en om hen het leven moeilijk te maken, nemen drie rasechte ‘Ieper-specialisten’ de handschoen op, net als een internationaal rallytalent met een veelbelovende toekomst voor zich. De recordhouder van het aantal overwinningen in Ieper, elfvoudig winnaar Freddy Loix, neemt het op tegen onder meer de snelste man van de voorbije jaren en de winnaar van 2017, Kevin Abbring.

Ook Craig Breen, de morele winnaar van de editie 2015 en tevens een crack op asfalt, tekent present. Wie een shortlist zou moeten maken van specialisten die in Ieper wat extra kunnen brengen, zou deze drie kleppers zeker op zijn lijstje zetten, samen met Bryan Bouffier en Thierry Neuville. Die laatste twee zijn ook van de partij, maar met een WRC in de Rally Masters.

(EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier