Rallyfanaten kijken uit naar ORC-rally in Oostrozebeke

Bestuur ORC Canal Rally © KDS
Redactie KW

Woensdagavond had in Worldkarts te Kortrijk de voorstelling plaats van de negende ORC rally.

De ORC Rally wordt gereden op 30 en 31 mei en telt mee voor het regionale VAS kampioenschap, het provinciale PAK kampioenschap en de Flanders International Rally Challenge.

Het centrum van Oostrozebeke wordt omgetoverd tot een heus rallydorp. Zaterdag 30 mei kan men er terecht voor de documentencontrole (10 uur tot 15 uur) en de technische controle (10.15 uur tot 15.15 uur), zondag wordt het centrum omgetoverd tot een servicepark.

De wedstrijd zelf wordt verreden op zondag 31 mei. Om 8 uur start de eerste wagen op het podium. De deelnemers worden de weg opgestuurd voor vier identieke omlopen van drie klassementsproeven elk. De totale rally bedraagt 160 kilometer waarvan 84 kilometer tegen de klok wordt verreden. De klassementsproeven bevinden zich in Hulste, De Ginste en Wielsbeke. Na iedere omloop komen de teams terug naar Oostrozebeke voor een hergroepering en een servicebeurt. De uiteindelijke winnaar wordt omstreeks 18 uur op het podium verwacht.

In de moderne rally zijn alle ogen gericht op Andy Lefevere. De Stadense autohandelaar won onlangs nog de Rallysprint van de Monteberg en beschikt met zijn Mitsubishi Lancer Evo X over een snelle en betrouwbare wagen. De andere Mitsubishi’s van Bert Coene, Steve Bécaert, Victorien Heuninck en Jimmy Taveirne moeten al hopen op een mistasten van de favoriet om voor de zege in aanmerking te komen. Er wordt ook met belangstelling uitgekeken naar het debuut van Paul Lietaer met de Subaru Legacy. De Subaru Legacy is een nieuwkomer in de Historic rally’s en Lietaer komt hier proefdraaien in het vooruitzicht van de Ypres Historic Rally. De plaatselijke hardrijders Cris Algoedt, Kurt Braeckevelt en Thierry Cokelaere moeten vooral hopen op droog weer om in aanmerking te komen voor een ereplaats.

Bij de Historics verwachten we een mooie strijd tussen Yves Bruneel (Opel Transeurope), Bert Cornelis(Ford Escort), Wim De Cock (Porsche 911) en Alain Vermeulen (BMW 323i).

Met meer dan honderd auto’s aan de start wordt het zondag aanstaande erg druk in en rond Oostrozebeke.

(FM)